Tehnoloģiska procesa apraksts
Pārlasīt un nomazgāt griķus. Putraimus skalo 2 -3 reizes, katru reizi tiem pārlejot tīru ūdeni. Vispirms skalo vēsākā ūdenī, pēc tam siltākā. Pieliet putrā ūdeni, pievienot sāli un vārīt, 20 – 25 min, pie t0 96 – 102 0C.
Pievienot sviestu. Pasniedz apmēram +65 0C 1 st. laikā.
Tehnoloģiska procesa apraksts
Vārošā ūdenī pieliek apstrādātu gaļu. Izkarsē sīpolus un burkānus. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus, sīpolus un burkānus salikt katlā, lai varās 3 st., pie t0 96 – 102 0C. Sagatavo klimpu mīklu: sakuļ olas, pielej pienu, pieliek sāli, to visu izmaisa miltos un pusstundu notur, lai piebriestu mīklu lipeklis. Klimpas liek gandrīz gatavā zupā, līdz būs viss gatavs. Pievienot sāli un krējumu un vāra 5 – 8 minūtes. Pasniedz apmēram +65 0C 2 st. laikā.
Tehnoloģiska procesa apraksts
Gaļu sagrieztu apcept karstā eļļā brūnu, uzlej nedaudz verdoša ūdens, pasautē, līdz ūdens iztvaiko, apcept vēlreiz, apkaisa ar garšvielām un sautē pusmīkstu. Sautē 98 0C, apmēram 1,5 st. Dārzeņus sagriež daļiņās vai kubiņos, apcept atsevišķi un pievieno gaļai, to sautē vēl 10 min., tad pievieno sāli. Pasniedz apmēram +65 0C 2 st. laikā.
Tehnoloģiska procesa apraksts
Pākšaugus izmērcē (uzbriedina), liek vārīties. Vārošā ūdenī pieliek apstrādātu gaļu. Izkarsē sīpolus un burkānus. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus, sīpolus un burkānus salikt katlā, lai varās 3 st., pie t0 96 – 102 0C. Pievienot sāli un krējumu un vāra 5 – 8 minūtes. Pasniedz apmēram +65 0C 2 st. laikā.
Tehnoloģiska procesa apraksts
Putraimus izmērcē (uzbriedina), liek vārīties. Vārošā ūdenī pieliek apstrādātu gaļu. Izkarsē sīpolus un burkānus. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus, sīpolus un burkānus salikt katlā, lai varās 3 st., pie t0 96 – 102 0C. Pievienot sāli un krējumu un vāra 5 – 8 minūtes. Pasniedz apmēram +65 0C 2 st. laikā.…