Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:593280
 
Evaluation:
Published: 24.07.2024.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Used
Extract

Uliss” ir viena no spilgtākā īru rakstnieka Džeimsa Aloizija Džoisa (1882 - 1941) modernisma* grāmata, kurā tiek atmesti tradicionālie romāna vēstījuma komponenti. Šis romāns ir viens no neprastākajiem darbiem pasaules literatūrā. „Uliss” ir grāmata, kura ir aicinājusi pārvērtēt pasaules uzskatus par literatūru.
“Uliss” ir vienas dienas, proti, 1904. gada 16. jūnija dienas – ceturtdienas detalizēts apraksts. Šajā dienā Dublinas ielās dzīvo cilvēki, kuri pastaigājas, ēd, sarunājas un risina savas fizioloģiskās un filozofiskās problēmas.
Džeimsa Džoisa romāns „Uliss” ir sarežģīts teksts, kurš ir piepildīts ar neskaitāmām literatūras, reliģijas, vēstures un mitoloģijas reminiscencēm. Caur šīm reminiscencēm un alūzijām, kuri nāk no pagājušo gadsimtu tekstiem, autors tagadējā Dublinas dzīvē ietver daudzus gadsimtus un to kultūru. Līdz ar to lasītājam nepieciešams orientēties citu tautu kultūrā un literatūrā.
Džoiss savā darbā piedāvā lasītājam iegrimt it kā citā pasaulēt tā ir cilvēku domu pasaule, kur tiek modināta guļošā apziņa, kura ar virtuozā teksta palīdzību modinās cilvēkā jaunas jēgas meklējumus lasītājam. „Uliss” ir romāns, kurš liek domāt, tā ir tieša mūsu domu imitācija.
Džeimsa Džoisa romānam ir arī biogrāfiska nots, par to liecina romāna izvēlētais laiks – 1904. gads 16. jūnijs, tā ir diena, ka Džeimss pirmo reizi satikās ar savu topošo sievu Noru, turklāt laikapstākļi un atsevišķi notikumi bija tieši tādi, kādus Džeimss attēloja romānā.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1403882
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register