Laba olīveļļa, zivis, svaigi vietējie dārzeņi, pākšaugi, vīns un nesteidzīgas, sarunām bagātas maltītes.
Vidusjūras diēta pieļauj arī dzīvnieku izcelsmes produktus, bet tie nedominē.
Runājot par Francijas, Itālijas, arī citu Vidusjūras reģiona iedzīvotāju ēšanas paradumiem, ir grūti lietot vārdu „diēta”. Vidusjūras zemju ēdienā kaloriju ir pārsteidzoši daudz, taču iedzīvotāji ar liekā svara problēmām nemokās un dzīvo visai veselīgi.
Vidusjūras diēta drīzāk ir dzīvesveids – ēdiens kā baudas avots un smalkas, gadsimtu gaitā izkoptas tradīcijas un filozofija. Sabalansēts, daudzveidīgs uzturs, nesteidzīgas maltītes, labs vīns – tie ir ēšanas principi, ko paaugu paaudzēs ievēro Vidusjūras zemju iedzīvotāji, lai gan pēdējās desmitgadēs pusfabrikātu kultūra sākusi bojāt arī šī reģiona virtuvi.…