Secinājumi
1) Mūsu iegūtais glicerīna viskozitātes koeficients ir ļoti tuvs ideālajam (1,485). Absolūta kļūda ir 3.7%. Tā varēja veidoties, jo tāds ideāls koeficients der temperatūrai 20oС, vai mums ir nelielas neprecizitātes krišanas laika novērošanai.
2) Diemžēl, mums neizdevās atrast mašīneļļas ideālo viskozitātes koeficientu, bet olīveļļas koef. Ir 0,081, kas ir 3 reizes mazāks, nekā mašīneļļas.
Atbildes uz jautājumiem
1. Kas ir viskozitāte -Visos reālos šķidrumos un gāzēs, vienam slānim pārvietojoties attiecībā pret citiem, rodas berzes spēki. No slāņa, kas kustas ātrāk, uz slāni, kas kustas lēnāk, darbojas paātrinošs spēks un otrādi, no lēnāk kustošā slāņa uz ātrāk kustošo slāni darbojas bremzējošs. Šie spēki ir iekšējās berzes spēki. Vērsti tangenciāli (pa pieskari) pret slāņu virsmu.
…