Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:122943
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.11.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 35 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    6
1.  Literatūras apskats    7
1.1.  Planktonaļģu raksturojums    7
1.1.1.  Planktonaļģu sezonālās izmaiņas    11
1.2.  Vides faktoru ietekme uz cianobaktēriju attīstību    13
1.2.1.  Sāļums    13
1.2.2.  Apgaismojums    15
1.2.3.  Temperatūra    17
1.2.4.  Vides reakcijas pH    18
1.2.5.  Barības vielas    19
1.2.5.1.  Makroelementi    19
1.2.5.2.  Mikroelementi    20
1.2.5.3.  Vitamīni    21
1.3.  Testa organismu raksturojums    21
1.3.1.  Nodularia spumigena    22
1.3.2.  Microcystis aeruginosa    22
1.3.3.  Anabaena spiroides    23
2.  Materiāli un metodes    25
2.1.  Testa organismi    25
2.2.  Aparatūra    25
2.3.  Materiāli    25
2.4.  Aļģu augšanas kultūra un vide    26
2.5.  Eksperimenta apstākļi    27
2.6.  Eksperimenta darba gaita    27
2.7.  Materiālu apstrādes metodes    28
2.8.  Datu apstrādes metodes    29
3.  Rezultāti un diskusija    30
3.1.  Sāļuma ietekme uz Nodularia spumigena attīstību    30
3.2.  Sāļuma ietekme uz Microcystis aeruginosa attīstību    31
3.3.  Sāļuma ietekme uz Anabaena spiroides attīstību    31
3.4.  Apgaismojuma ietekme uz Nodularia spumigena attīstību    32
3.5.  Apgaismojuma ietekme uz Microcystis aeruginosa attīstību    33
3.6.  Apgaismojuma ietekme uz Anabaena spiroides attīstību    34
3.7.  Temperatūras ietekme uz Nodularia spumigena attīstību    36
3.8.  Temperatūras ietekme uz Microcystis aeruginosa attīstību    36
3.9.  Temperatūras ietekme uz Anabaena spiroides attīstību    37
3.10.  Vides reakcijas pH ietekme uz Nodularia spumigena attīstību    38
3.11.  Vides reakcijas pH ietekme uz Microcystis aeruginosa attīstību    39
3.12.  Vides reakcijas pH ietekme uz Anabaena spiroides attīstību    40
  Secinājumi    42
  Pateicības    43
  Literatūras saraksts    44
Extract

Galvenie procesi, kas tiek ietekmēti, izmainoties pH līmenim, ir fotosintēzes process, elpošana un slāpekļa saistīšana ( Lampert, 2007). Paaugstinoties vides reakcijai (pH > 10), samazinās fotosintēzes procesa intensitāte, kas izraisa šūnu augšanas samazināšanos. Pie skābas vides reakcijas (pH < 7) ūdenī ir daudz OH- joni un CO2, kas tiek pārvērsts par CO3, ko aļģu šūnas nespēj patērēt. Ūdens pH paskābināšanās samazina šūnu elpošanas procesu aktivitāti, kas ietekmē normālu šūnu attīstību (Alasaarela, 1979). Cianobaktērijām slāpekļa fiksēšana ir produktīvāka, ja pH ir robežās no 6,5 – 8,5 (Khattar, 2009).

Secinājumi
1. Optimālais sāļums visām eksperimentā izmantotajām zilaļģēm ir vidēji 4 līdz 6 ‰.
2. Lielākā sāļuma ietekme novērojama sugai Microcystis aeruginosa , bet tolerantākā no sugām ir Nodularia spumigena.
3. Optimālākais apgaismojums Nodularia spumigena biomasas maksimuma sasniegšanai ir 5500 luksus liels, bet Microcystis aeruginosa un Anabaena spiroides 3500 luksus liels apgaismojums.
4. Pie apgaismojuma izmaiņām tolerantākā suga ir N. spumigena, bet jūtīgākā uz apgaismojuma izmaiņām ir M. aeruginosa.
5. Piemērotākā temperatūra M.aeruginosa un A. spiroides ir robežās no 25˚C līdz 35˚C, bet N. spumigena vislabākā temperatūra attīstībai ir 20˚C līdz 30˚C.
6. Pie temperatūras izmaiņām lielākā ietekme novērojama M.aeruginosa, bet tolerantākā ir N.spumigena.
7. N.spumigena, M.aeruginosa un A.spiroides augšanai vispiemērotākā vides reakcija ir bāziska vide ar pH 8.
8. Lielākā ietekme pie vides reakcijas pH izmaiņām novērojama M. aeruginosa, bet tolerantākā ir A. Spiroides.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register