Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:938615
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.02.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  ANOTĀCIJA    4
  SUMMARY    5
  IEVADS    6
1.  SORTIMENTA IZVĒLE UN RAKSTUROJMS    7
1.1.  Maizes produkta izejvielu raksturojums    7
2.  TEHNOLOĢISKĀ DAĻA    12
2.1.  Tehnoloģiskā procesa shēma un apraksts “Marcipāna, mandeļu cepumiem”    12
2.2.  Receptūra “Marcipāna, mandeļu cepumiem”    12
2.2.1.  Receptūra uz 100 kg mīklas    14
2.2.2.  Cepumu mīklas iznākums gabalos    16
2.2.3.  Cepumu pilnīga receptūra    16
2.2.4.  Ražošanas receptūras aprēķins    17
2.3.  Tehnologiskā shēma un aprēķini “Sviesta baltmaizei”    20
2.3.1.  Tehnoloģiskā karte    20
2.3.2.  “Sviesta baltmaizes” receptūra    21
2.3.3.  Uzņēmuma ražības aprēķins    23
2.3.4.  “Sviesta baltmaizes” iznākuma aprēķins    23
2.3.5.  Izejvielu rezervju un telpu aprēķins    24
3.  TEHNOLOĢISKO IEKĀRTU IZVĒLE    26
3.1.  Miltu sijātājs    26
3.2.  Mīklas mīcītājs    27
3.3.  Raudzēšanas kamera    27
3.4.  Plauktu tipa krāsns    28
4.  KVALITĀTES KONTROLE    29
4.1.  Kvalitātes un HACCP vadības sistēma    29
4.2.  Kvalitātes un HACCP vadības sistēma    29
4.2.1.  Visaptveroši pārtikas nekaitīguma un kvalitātes nodrošināšanas pasākumi    29
4.2.2.  Uzņēmumam saistošie normatīvie dokumenti    30
4.2.3.  Vadības saistību apliecinājums    30
4.3.  Gatavo izstrādājumu tehnoķīmiskā kontrole    31
4.3.1.  Organoleptiskie rādītāji izstrādājumiem    31
4.4.  Apkārtējās vides higiēnas prasības    35
4.5.  Pārtikas produktu uzglabāšanas un realizācijas noteikumi    37
5.  Ekonomiskie aprēķini    38
5.1.  Darbaspēka izvēle    38
5.2.  Ražošanas plānošanas mērķis    40
5.3.  Ražošanas jauda    40
5.4.  Ražošanas darba grafiks    41
5.5.  Produkcijas izlaide    41
5.6.  Materiāli tehniskā sagāde    42
5.7.  Ceha izdevumu aprēķins    43
5.8.  Rentabilitāte    43
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    46
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    47
Extract

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Lai uzņēmums veiksmīgi varētu dzīvot tirgus apritē un būt spējīgs sacensties ar konkurentiem, tam ir nepieciešamas labas ekonomiskās zināšanas. Mūsdienu tirgus apstākļos izdzīvos tikai tas, kurš pareizi un kompetenti noteiks tirgus prasības, izveidos un organizēs tādu produkcijas ražošanu, kura būs pieprasīta un nodrošinās uzņēmumām ienesīgumu. Lai varētu visas šīs darbības veiksmīgi veikt, jāmāk pareizi plānot un sastādīt sava uzņēmuma ražošanas programmu un censties meklēt iespējas savas produkcijas pašizmaksas pazemināšanas iespējas.
Lai nodrošinātu ražošanas uzņēmuma produkcijas galveno funkciju kvalitāti, uzņēmumā ir daudz un dažādu pieeju, bet populārākā un visplašāk pielietotā ir standarta prasībām atbilstoša pieeja. Lai efektīvi darbotos ražošanas uzņēmums, tam jānosaka mērķi visos līmeņos un funkcijās.Latvijā kopumā ir augstas kvalitātes produkti, salīdzinot ar citam valstīm.
Mūsdienās arvien vairāk ir pieprasīti ekoloģiski tīri produkti, darba autores dotajam ražošanas uzņēmumam būtu jāņem tas vērā.
Uzņēmumu produkciju galveno raksturojumu un funkcijas nosaka Eiropas Savienības prasības, kurās sīki aprakstīts, kas ir atļauts produktu ražošanā un kas ir aizliegts.
Ražošanas uzņemumā pastāv kvalitātes kontroles nodaļa, kas veic izejvielu, kā arī gatavās produkcijas kontroli.
Uzņēmumam ir jāseko līdzi pasaules tendencēm, jauniem standartiem, lai pilnveidotos salīdzinājumā ar ārzemju ražošanas uzņēmumiem. Tas ir ļoti svarīgi tādam uzņēmumam kā šis, jo piedāvā savu produkciju visas Latvijas patērētājiem.
Mūsdienās, cilvēki cenšas dzīvot pēc iespējas veselīgāk, tāpēc ražošanas procesā uzņēmumam būtu pēc iespējas vairāk jāizmanto bioloģiski tīri produkti salīdzinājumā, kādus ieved no ārzemēm.
Uzņēmumā eksistē administratīvā sistēma un pilnveidošanas sistēma. Lai nodrošinātu nevainojamu produkciju, ir jāapmāca darbinieki, regulāri jāsūta uz semināriem vai vienkārši jāveic izglītojošu apmācību.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register