Your ProfileProfile
Your PapersPapers
Add Papers
Marked
 
  • No paper is checked off!
Viewed
Shopping CartCart
Register Now
Log In
Atlants.lv
interneta bibliotka
Author:
Evaluation:
Level: College/University
Published: Literature: 6 units
Language: Latvian References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Piens   
2.  Piensaimniecības vēsture   
3.  Govs piena ķīmiskais sastāvs   
4.  Piena kvalitātes kritēriji   
5.  Pienam neraksturīgu vielu iespējamā klātbūtne   
6.  Jaunpiens un vecpiens   
7.  Piena izraisītās veselības problēmas   
8.  Piena pārstrāde   
9.  Piena kvalitātes pārbaude   
10.  Eksperimentālā daļa   
Extract

Sava kursa darba tēmu „Piena kvalitātes kontrole” izvēlējos, jo piens ir ļoti vērtīgs uzturlīdzeklis. Tas ir īpašs ar to, ka jaundzimušo var apgādāt ar visu nepieciešamo tā pirmajos dzīves mēnešos.
Piens satur pilnvērtīgās olbaltumvielas, kas ir materiāls jaunu šūnu veidošanai un veco atjaunošanai. Pienā ir arī daudz kalcija un tauku, kas ne būt nav mazāk svarīgi, tādēļ vien ir nepieciešama piena kontrole, kas nodrošinās mūs ar kvalitatīvu pienu.
Piens ir neaizstājams cilvēka uztura elements. Jau dažas minūtes pēc tam, kad mazulis ieradies pasaulē, viņš saņem mātes pienu vai tā aizstājēju. Tādēļ droši var apgalvot, ka pienam piemīt unikāla un simboliska vērtība, jo tas nodrošina cilvēka eksistenci. Piens baro un nodrošina imunoloģisko aizsardzību visiem zīdītāju mazuļiem. Bez tam tas satur būtiski nepieciešamas vielas un vitamīnus, kas nepieciešami cilvēkam visa mūža garumā.[www.slaucamgovis.lv]
Piens ir balta vai iedzeltena, viendabīga, necaurspīdīga emulsija.…

Author's comment

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Piena kvalitātes kontrole”.

Link to paper:
http://eng.atlants.lv/w/739885

Send

Choose Authorization Method

Email & Password

Forgot your password?

Draugiem.pase Google

Not registered yet?