Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:178799
 
Evaluation:
Published: 24.10.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Inulīnu bieži vien izmanto kā cukura, tauku un miltu aizstājēju, jo tas satur tikai ¼ daļu no ogļhidrātu enerģētiskās vērtības un tikai 1/9 daļu no tauku enerģētiskās vērtības, tādejādi inulīns ir lielisks produkts tiem, kas vēlas uzturēt optimālu ķermeņa svaru, tādēļ to sauc arī par diētisko šķiedrvielu. Inulīns var tikt izmantots arī etanola ražošanā, kā arī nākotnē tas var tikt izmantots metanola ražošanā priekš degvielas.
Inulīns palielina kalcija uzsūkšanos un magnija absorbciju, vienlaikus veicinot izaugsmi zarnu baktērijām. Šī viela pazīstama kā probiotiķis, kā arī labo pienskābo baktēriju rašanās veicinātājs. Šīs baktērijas spēj noārdīt inulīnu un veidot taukskābes, kas nonākušas ar asinīm aknās, pozitīvi ietekmē lipīdu vielu maiņu, turklāt labvēlīgi iedarbojas arī uz alerģijas simptomiem. Insulīns palīdz pārstrādāt organismā pārtiku, uzsūcot tikai organismam nepieciešamās vielas un izvadot kaitīgās vielas.
Cilvēkiem, kuri ilgstoši lietojuši uzturā inulīnu, uzlabojas barības gremošana, samazinās holesterīna un triglicerīdu līmenis asinīs. Novērots, ka inulīna lietošana uzlabo arī kalcija absorbciju, tādējādi mazinot osteoporozes risku.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register