Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:851260
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.01.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Vielmaiņas nozīme
Vielmaiņa - nepārtraukts process, kura laikā notiek:
• Vielu uzsūkšanās zarnu traktā, jo īpaši intensīvi – tievajās zarnās;
• Vielmaiņas galaproduktu izvadīšana ;
• Uzsūkto vielu pārveidošana un izmantošana;
• Enerģētiskā funkcija- ogļhidrāti, tauki un olbaltumvielas – oksidējoties atbrīvojas enerģija;
• Plastiskā funkcija- pastāvīga šūnu un audu atjaunināšanās, noārdīto šūnu un savienojumu izvadīšana no organisma;
Olbaltumvielas
Organiskie savienojumi: to uzbūvē - C,H,O,N.
• Sastāv no aminoskābēm:
12 aizvietojamās un 8 neaizvietojamās;
• Funkcijas: pirmkārt, - plastiskā, kā arī enerģētiskā, transporta u.c.
Produkti:
• dzīvnieku izcelsmes- gaļa, zivis, olas, piens u.c.; jānodrošina ~60% no OBV daudzuma.
• augu izcelsmes: pākšaugi, graudaugi u.c.

Ieteicamie daudzumi:
• Zīdainim dienā 2,5- 3,0 g/uz kg masas;
• 4 - 6 g.v. 2,0 g/uz kg masas;
• 10-12 g.v. 1,5 g/uz kg masas;
• 15 -17 g.v. 1- 1,5 g/uz kg masas;
• pieaugušajiem 1,0 - 0,9 g/uz kg masas,
• grūtniecēm 1,5 g/uz kg masas
Min. daudzums ir 0,5 g/uz kg masas.
Pieaugušajiem 55 - 60 g olb.v. dienā, to enerģētiskajai vērtībai jābūt ap 12-14 % no dienas raciona. Garīgās un fiziskās slodzēs nepieciešams pilnvērtīgs olb.v. daudzums.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register