Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:209845
 
Evaluation:
Published: 08.03.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
  LITERATŪRAS APSKATS    5
1.  ANTOCIANĪNU RAKSTUROJUMS    5
2.  ANTOCIANĪNU NOTEIKŠANAS METODES    5
2.1.  Kopējā antocianīnu satura noteikšana    6
2.2.  HPLC pielietojums antocianīnu satura noteikšanai    6
2.2.1.  Parauga sagatavošana    6
2.2.2.  Detektori    7
2.2.3.  Kolonnas    7
2.2.4.  Eluēšana    7
3.  ANTOCIANĪNU DAUDZUMS AUGOS    8
  SECINĀJUMI    10
  LITERATŪRA    11
Extract

3. ANTOCIANĪNU DAUDZUMS AUGOS
Dažādos augos ir konstatēti dažādi antocianīnu daudzumi. Tipiska antocianīnu analīzes hromatogramma dota 1.att. Piemēram, acai palmās (Euterpe oleracea) ar HPLC metodi konstatēti 9 dažādi savienojumi (daži no tiem ir cianidīn-3-glikozīds, cianidīn-3-rutinozīds, pelargonidīn-3-glikozīds 3, peonidīn-3-glikozīds 4 u.c.). Acerolās (Malpighia emarginata) konstatēja 4 dažādus savienojumus. Cianidīn-3-ramnozīds ir galvenais antocianīns, kas atrasts abās palmu šķirnēs, tā daudzums svārstās no 76% līdz 78% no kopējā antocianīnu satura, 13% līdz 16% ir pelargonidīn-3-ramnozīds, 6-8% cianidīns un 2-3% pelargonidīns [7].
Artišoka galviņās ar HPLC-MS metodi tika identificēti 13 dažādi antocianīni, piemēram, cianidīn-3,5-diglikozīds 5, cianidīn-3-glikozīds, cianidīn-3,5-malonildiglikozīds, peonidīn-3-glikozīds 4 u.c. Kopējais antocianīnu saturs ir no 8.4 līdz 1705.4 mg/kg sausas masas [10].
Muskadīnvīnogās ‘Jumbo’ un ‘Cowart’ ar HPLC-ESI-MS metodi tika identificēti 5 dažādi antocianīni (delfinidīn-3,5-diglikozīds, cianidīn-3,5-diglikozīds 5, petunidīn-3,5-diglikozīds, peonidīn-3,5-diglikozīds, malvidīn-3,5-diglikozīds 6. Antocianīnu saturs ‘Jumbo’ un ‘Cowart’ mizās ir lielāks nekā auglī 10.0 un 7.7 mg/g, bet pašos augļos 4.1 un 2.6 mg/g [5].

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register