Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:691476
 
Evaluation:
Published: 26.03.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tīrs ūdens ir dzidrs šķidrums bez smakas un garšas. Plānā slānī tas ir bezkrāsains, bet biezā slānī – zilgani zaļš, ūdens sasalšanas temperatūra, pastāvot normālam atmosfēras spiedienam, pieņemta par nulle grādiem Celsija, bet viršanas temperatūra – par 100 grādiem Celsija. Kad ūdens pārvēršas ledū, no 92 tilpumiem ūdens rodas 100 tilpumi ledus – un otrādi. Ledus blīvums ir 0,92. Vislielākais blīvums ūdenim ir +4 grādu Celsija temperatūrā. Tad 1ml ūdens masa ir 1grams.
Ūdens sasalstot izplešas. Ja tas sasalst noslēgtā traukā, trauks var pat saplīst. Dabā, ūdenim sasalstot akmeņu un klinšu spraugās, norisinās šo iežu pakāpeniskas sairšanas process (iežu sadēdēšana). Ūdenim ir ļoti liela siltumietilpība. Ūdens lēni sasilst, bet lēni arī atdziest. Šai ūdens īpašībai ir liela nozīme temperatūras regulēšanā uz mūs planētas.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1250383
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register