Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:983916
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.08.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ogļhidrāti ir organiski savienojumi, pie kuriem pieder glikoze (vīnogu cukurs), saharoze (biešu un niedru cukurs), ciete un celuloze. Ogļhidrāti ir galvenais enerģijas avots visām organisma funkcijām, arī citu barības vielu pārstrādei, olbaltumu un tauku apmaiņai. Ogļhidrātiem ir ļoti liela nozīme dažādu produktu ražošanai, tie tiek plaši izmantoti pārtikas rūpniecībā, medicīnā, papīra un tekstilrūpniecībā.
Glikoze ir svarīgs enerģijas avots gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem, visā cilvēka organismā glikoze ir apmēram 20 g, un 1 g glikozes dod 17,15kJ. Tā tiek dēvēta par viegli izmantojamu enerģijas avotu (spēcinošu preparātu), kuru var lietot iekšķīgi, kad parasto uzturlīdzekļu lietošana ir apgrūtināta. Glikoze palielina organisma spējas atindēt dažādas vielas (antitoksiska darbība). Reizēm izotoniska (5% ) šķīduma veidā glikozi izmanto klizmām. Glikozes šķīdums, ievadīts vēnā, osmotiskās darbības dēļ veicina šķidruma ieplūšanu no audiem asinīs, līdz ar to kavē asinsspiediena krišanos.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1231230
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register