Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:683875
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  Nozares apraksts    3
3.  Viesnīcu un restoranu attistību veicinošie un kāvejošie faktori    7
5.  Literatūras saraksts    13
Extract

1. Mana darba mērķis bija tuvāk iepazīties ar viesnīcu un restorānu nozari un sīkāk to izpētīt, apmeklējot bibliotēkas un iegūstot informāciju no attiecīgajām grāmatām, periodikas izdevumiem, laikrakstiem un žurnāliem, kā arī aplūkojot dažādas mājaslapas internetā.
Es izvēlējos viesnīcu un restorānu nozari tādēļ, ka, manuprāt, tā ir viena no interesantākajām uzņēmējdarbības sfērām un ietver sevī daudz neizmantotu ideju un iespēju, kā arī nepiepildītu patērētāju vēlmju. Liela daļa jauniešu un arī citu paaudžu cilvēku savu brīvo laiku mēdz pavadīt dzerot tēju vai ieturot maltītes ārpus mājām, tādēļ arī biznesa plānu esmu izvēlējusies rakstīt par tējnīcu un uzskatu par nepieciešamu tuvāk iepazīties ar dažādiem šīs nozares rādītājiem, lai mans uzņēmums spētu veiksmīgi konkurēt ar citiem uzņēmumiem šajā nozarē un gūt peļņu. Bieži apmeklējot dažādas ēstuves un kafejnīcas, esmu iepazinusi sabiedriskās ēdināšanas aizkulises, to trūkumus un priekšrocības un sapratusi, ka ļoti maz ir tādu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, kas pilnībā atbilst klienta vēlmēm un prasībām, un tādēļ vēlos izveidot priekšzīmīgu un veiksmīgu uzņēmumu, kas atbilstu ne tikai manām, bet arī citu cilvēku priekšstatiem par ideālu atpūtas un draugu satikšanas vietu brīvajā laikā.

2. Nozare, kuru esmu izvēlējusies, pēc NAIS klasifikācijas atbilst 55. sadaļas „Viesnīcas un restorāni” 3. apakšpunktam un ir apzīmēta ar burtu „H”
LR NAIS klasifikatora 55.3 klasē „Restorāni” ietilpst ēdienu un dzērienu pārdošana parasti patēriņam uz vietas, ko var papildināt izklaides programma, ko piedāvā:
- restorāni
- pašapkalpošanās restorāni, piem., kafetērijas
- ātrās apkalpošanas ēstuves, piem., hamburgeru bāri
- restorāni ar pārdošanu promnešanai
- zivju un čipsu kioski u.tml.
- saldējuma kafejnīcas
- dzelzceļa kompāniju restorānvagonu pakalpojumi un citu pasažieru transporta kompāniju līdzīgi pakalpojumi
Šajā klasē neietilpst:
- pārdošana no preču automātiem
- iepriekšminētie pakalpojumi, kas tiek sniegti saistībā ar apmešanās vietu nodrošinājumu (55.1 un 55.2)
Viesnīcu un restorānu nozarē ietilpst arī restorāni (55.4) un slēgtās ēdnīcas un gatavo ēdienu piegāde(55.5)
Pēdējo desmit gadu laikā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas ir ievērojami attīstījusies Latvijas ekonomika un tostarp arī viesnīcu un restorānu nozare.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register