Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:784973
 
Evaluation:
Published: 05.02.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Izmaksu budžeta sastādīšana    5
1.1.  Izmaksas un ieņēmumi tekošajam finanšu gadam    5
1.2.  Atbildes uz jautājumiem    10
1.3.  Ieņēmumu un izdevumu budžets nākamajam finanšu gadam    11
2.  Viesu nama cenas kalkulācija    16
3.  Peļņas prognoze    18
4.  Noslogojuma un citu rādītāju aprēķins    20
5.  Optimālā uzcenojuma aprēķins restorānam    21
  Secinājumi    29
  Priekšlikumi    29
  Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts    31
Extract

SECINĀJUMI
1. Tekošajā gadā uzņēmums ar esošajiem ieņēmumiem spēj nosegt visas viesnīcas un restorāna attiecīgā gada izmaksas.
2. Viesu nams un restorāns nākamajā finanšu gadā strādās ar peļņas samazinājumu, galvenokārt, kurš ir vērojams restorāna ieņēmumu samazinājumā, kas skaidrojams ar to, ka ieņēmumu un izdevumu budžetu nākošajā gadā galvenokārt ietekmēs nakšņošanas skaita samazinājums par 15% un apmeklētāju skaita samazinājums restorānā par 18%. Izdevumu palielināšanos galvenokārt ietekmēs enerģijas izmaksu palielinājums par 15 %.
3. Salīdzinot ar iepriekšējā gada ražošanas iznākumu, nākamajā finanšu gadā ražošanas iznākums būs mazāks un saimnieciskās darbības gala rezultāts samazināsies, neskatoties uz to, ka tiks panākts nakšņošanu skaita palielinājums, to varētu ietekmēt tas, ka numura pārdošanas cena gala rezultātā samazinātos.
4. Peļņas sliekšņa cena nākamajā finanšu gadā būs 25.24 Ls.
5. Nākamajā finanšu gadā mainoties dažādiem faktoriem restorāna prognozējamā peļņa sastādīs samazināsies, šādas izmaiņas visspēcīgāk ietekmē produkta izmaksu pieaugums, kā arī personāla izmaksu pieaugums.
6. Uzņēmums spēs nosegt visas nemainīgās izmaksas, ieskaitot aizņemtā kapitāla dzēšanu, kā arī uzņēmumam būs pārsniegums 25038.80 Ls apmērā.
7. Faktiskā izmaksu kvota ir mazāka nekā nepieciešamā izmaksu kvota, tas nozīmē, ka restorānā situācija ir normāla, jo maksimāli pieļaujamo produktu izmaksu robeža nav pārsniegta.

PRIEKŠLIKUMI
1. Pie līdzšinējās situācijas viesmīlības nozarē, lai uzņēmums „izdzīvotu” jābūt elastīgākiem, kvalitatīvākiem un interesantākiem, tādiem, kuri paši strādā un attiecas pret nozari personīgi.
2. Uzņēmumam vajadzētu izskatīt izmaksu samazināšanas un atsevišķu pakalpojumu cenas paaugstināšanas iespējas, lai palielinātu peļņas daļu.
3. Pēc iespējas vairāk palielināt apmeklētāju skaitu, kā arī noteikt cenu, kas uzņēmumam nes peļņu.
4. Samazināt izdevumus līdz minimumam, bet tā, lai neciestu pakalpojumu kvalitāte un darbinieki.


Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register