Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:977184
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.03.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Laikā, kad viss notiek ātri un pavisam ātri, arvien lielāku popularitāti iegūst Slow Food kustība. Tās devīze ir „Ēd lēnāk un dzīvo ar baudu!”. No dīvaiņus un ekstravagantas personības apvienojošas kustības tā pārtapusi modernā dzīvesveidā, un šķiet, tāda arī paliks.
Slow Food kustības vēsture ir aizsākusies Itālijā un pašlaik ir populāra un zināma 132 pasaules valstīs. 1986.gadā Romā pie Spāņu kāpnēm tika atvērts kārtējais ātriešanas jeb fast food pīlārs – McDonald’s ieskrietuve – un itāļu žurnālists restorānu apskatnieks un gardēdis Karlo Petrīni par šo faktu bija sašutis, ka nosauca par zaimošanu. Itālija ir pazīstama ar savu ēšanas kultūru un gastronomiju. Un te itāļiem virtuves ģēnijiem jau paaudžu paaudzēs piedāvā čīzburgerus un kokakolu. Tad Karlo Petrīni arī nolēma pieteikt karu unificētai pārtikai, kas visās pasaules malās garšo pilnīgi vienādi. Tajā pašā gadā kopā ar žurnālistiem, restorānu īpašniekiem, zemniekiem un mājražotājiem viņš izveido nacionālās itāļu virtuves aizsardzības organizāciju, kuru nosauca par Agrikola.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register