Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:135555
 
Evaluation:
Published: 24.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Graudaugu produkti ir mūsu uztura pamats, jo ar tiem uzņemam gandrīz divas trešdaļas dienā vajadzīgo kaloriju gan ar ogļhidrātiem, gan olbaltumiem, bez tam tie ir uzturā viens no svarīgākiem B grupas vitamīniem un šķiedrvielu (balastvielu) avotiem.
Olbaltumu saturs graudaugu produktos atkarīgs no tā, cik lielā mērā saglabājies pats grauds, jo olbaltumi atrodas galvenokārt grauda ārējās kārtās, turpretī tā centrālā daļa sastāv no cietes. Miltos ir 7-9% olbaltumu (jo smalkāki milti, jo mazāk), putraimos – 6-9,5%, vismazāk to ir miežu putraimos un rīsos, maizē – 5-7%. Graudu olbaltumi pēc aminoskābju sastāva nav pilnvērtīgi, bet piena piedeva to izlīdzina, tātad putras jāvāra pienā vai piens jāpiedzer klāt. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register