Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:212150
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.04.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Katram ēdienam savs siers...
Cietie sieri Rigamont un Čedaras, tāpat kā šī tipa ārzemēs ražotie sieri, labi kūst. Griežot tie drūp, tāpēc cietos sierus vairāk izmanto rīvētā veidā, pārkaisot makaronu ēdieniem, picām, karstmaizēm,kā arī gatavojot siera salātus.
Krievijas un Holandes tipa sieri pie mums ir vispopulārākie. Daudzus gadus tos lietojam visos iespējamos veidos. Šie sieri slikti kūst, toties ir viegli uzgriežami, tāpēc ļoti piemēroti siera platēm, bet rīvētā veidā – siera salātiem.
Šveices tipa sieri- Vidzemes Šveices siers, Ženēvas un Bloms ir ar viegli saldu, ļoti patīkamu garšas buķeti. Maigais aromāts vislabāk jūtams, ēdot šos sierus vienus pašus, tāpēc tos kā delikatesi pasniedz siera platēs kopā ar augļiem.
Mīkstie sieri- Valmieras Brie, Rokforas un Latvijas – arī vislabāk baudāmi vieni, bez piedevām. Pēc garšas valmieriešu ražotais izssmalcinātais Brie nudien nav sliktāks par ārzemju vārdabrāli, bet maksā krietni lētāk. Tā miziņu klāj baltais pelējums.
Rokforas sieram ar zilo pelējumu ir izteikta pikanta garša. Ļoti labi garšo kopā ar vīnu. Liek uz picām, pievieno pie zupām un mērcēm, lai piešķirtu savdabīgu pikantumu un asumu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register