Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:263198
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.12.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Konservēšanas vēsture    5
2.  Konservēšanas metodes    6
2.1.  Kaltēšana    6
2.2.  Produktu atdzesēšana un saldēšana    6
2.3.  Skābēšana un sālīšana    7
2.4.  Marinēšana    7
2.5.  Konservēšana ar cukuru    8
2.6.  Karsēšana    8
3.  Lielākie augļu un dārzeņu    9
3.1.  Spilva    9
3.2.  SIA „Milda KM”    13
3.3.  Bauskas pārtikas ražotne    15
4.  Augļu un pārstrādes produktu realizācija    17
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    23
Extract

1. Konservēšanas vēsture
Vārds konservi cēlies no latīņu valodas vārda conservo - saglabāt. Jau senos laikos augļu un dārzeņu konservēšana, tos vārot, bija visvienkāršākais veids kā sagatavot lielākus pārtikas krājumus ziemai. Izvēlētās sastāvdaļas un garšvielas sapildīja burkās ar ūdeni. Burkas aizvākoja ar vāku un gumijas riņķi, nostiprināja ar skavām un karsēja ūdenī tik ilgi, līdz viss gaiss no burkām tika izspiests.
Šādi gatavojot konservus ilgajā karsēšanas laikā zuda gan vitamīni, gan garša. Kā šī produktu uzglabāšanas veida izgudrotājs tiek minēts Parīzes konditors un pavārs Nikolajs Fransuā Appērs. Viņš konstatēja, ka var piepildīt pudeles vai burkas ar sulu buljonu vai ievārījumu, cieši aizvērt un karsēt ūdenī. Šādi sagatavotus produktus varēja uzglabāt pat līdz 1 gadam.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register