Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
4,49
You save:
0,49 (11%)
Discounted price*:
4,00
Purchase
Add to Wish List
ID number:374488
Evaluation:
Published: 16.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  ITĀLIJAS VIRTUVE UN TRADĪCIJAS    4
1.1.  Tradīcijas avoti    4
1.2.  Īpašie itāļu ēdieni    5
1.3.  Itāļu vīni    7
2.  ITĀĻU VIRTUVES DAŽĀDĪBA PĒC REĢIONIEM    9
2.1.  Venēcija reģions    9
2.2.  Lombardija un Emīlija Romanja    11
2.3.  Toskāna, Umbrija un Marke    14
3.  ĒDIENU PASNIEGŠANA UN APKALPOŠANA    19
3.1.  Ēšanas kultūra    19
3.2.  Dzierienu tradīcijas    20
  SECINĀJUMI    22
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    24
Extract

Itālijā ciena dabiskus produktus, kas mūsdienās kļuvuši populāri visā pasaulē. Tā tas ir bijis jau izsenis, taču joprojām moderni. Svaigi, smaržīgi dārzeņi un apetīti rosinoša, visbiežāk grilēta gaļa vai zivis un, protams, makaroni, zaļganā olīveļļa un arī neiztrūkstošais sarkanvīns tas ir tieši tas, ko mūsdienās ārsti iesaka sirds, asinsrites stiprināšanai un labsajūtai. Visbeidzot, atbrīvojoties no dažādiem stereotipiem, par kuriem itāliešus apsmej, nākas secināt, ka šī reģiona kulinārija ir daudz bagātāka par triviālajiem spageti ar tomātu mērci, picu vai tiramisu1.
Itāliešu virtuve piedāvā neredzēti plašu daudzveidību, tā ir izsmalcināta savā vienkāršībā, aromātiska, jautra un pilna dzīvīguma. To atradīsiet arī mūsu grāmatā. Mēs vēlamies dalīties ar jums ēdienu gatavošanas un baudīšanas priekā.1. Itālijas virtuve un tradīcijas.
1.1. Tradīcijas avoti

Visā Eisakas upes ielejā un Etčas augštecē jūtama spēcīga Austrijas kulinārijas tradīciju ietekme. Tikai netālu no Trento cilvēki un viņu mitekļi kļūst itāliski. Arī valodā jaušams izteikts tiroliešu akcents, bet populārais, neatkārtojamais speķis ar priežu koka aromātu, tāpat knēdeļi, ko tur dēvē par canederli, ir neiztrūkstošas ēdienkartes sastāvdaļas2.
Tikpat labi ceļojumu varam sākt no Itālijas ziemeļiem, no Triestes vai Goricijas, kur varam izbaudīt kafejnīcu smaržu un sirsnīgu, omulīgu virtuvi, kurā gatavo skābētus kāpostus ar treknu speķi un pikantām cūkgaļas desām. Mūsu izpētes zemes augstajās rietumu kraujās un sniegiem klātajās nogāzēs un takās, kur teļa lieluma brūnganbalti suņi uzmeklē noklīdušus ceļotājus un ļauj tiem nobaudīt Pjemontas sarkanvīnu, kas kā neslava pakārta dzīvniekam kaklā, vietumis itāļu valodā dzirdami franciski akcenti. Tas laikam tādēļ, ka kalnainā Aostas ieleja ilgus gadsimtus atradās Savojas valdnieku pakļautībā.…

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Itālijas virtuve un galda tradīcijas”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/374488

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register