Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:667251
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Sieru daudzveidība    4
2.  Siera ražošanas galvenie procesi    7
3.  Sieru tehnoloģijas pamati    8
4.  Krievijas siers    9
5.  Siera nogatavināšana    11
6.  Siera iznākums    13
7.  Siera uzglabāšana    14
8.  Siera defekti    15
  Literatūras saraksts    16
Extract

Sieru iedalījums:

Izmantotais piens (govs, kazas, aitas u.c.).

Piena recināšanas paņēmiens:
saldpiena jeb fermentu sieri – šos sierus iegūst, pienu sarecinot ar speciālu recināšanas fermentu palīdzību (Krievijas, Holandes siers, Šveices tipa sieri, Valmieras, Rīgas siers u.c.)
skābpiena sieri – skābumu iegūst ar pienskābes baktēriju ieraugu, biezpienu, etiķskābi, citronskābi, citronu sulu u.c. (Jāņu, Ķimeņu, Iecavas, Zaļais).

Nogatavināšanas ilgums un vide:
Nenogatavināti svaigi jeb svaigie sieri – gatavi patēriņam īsi pēc saražošanas
Tos tirdzniecībā nogādā 1-5 dienas pēc izgatavošanas. Šiem sieriem garša un aromāts nav tik bagāta kā nogatavinātajiem sieriem. Tā kā svaigie sieri ātri jārealizē, tos maz eksportē. Svaigos sierus ražo ar dažādām piedevām, piemēram, ar zaļumiem, kariju, papriku, rozīnēm, riekstiem u.c. (Mālpils, Sēlpils, Mozzarella u.c.).
Nogatavinātie sieri – izturēti noteiktu laiku noteiktos apstākļos uz plauktiem telpās (vairums saldpiena sieru).
Sieri, kuru nogatavošanas procesā bez pienskābām baktērijām piedalās speciāli pelējumi:
tie ir sieri, uz kuru virsmas attīstās baltais pelējums (Kamambēras siers, Brie) vai sārtais (Bakšteinas siers, Bauskas siers, Kurzemes siers, Pikantais siers);
tie ir sieri, kuriem pelējums attīstās masā (Trikātas un Rankas Rokforas siers).
Nogatavināti sālījumā – šos sierus noteiktu laiku iztur sālījuma šķīdumā, līdz ar to tajos ir lielāks sāls daudzums nekā citu grupu sieros (Brinza, Suluguni, Feta u.c.).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register