Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:560182
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.09.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  SIA „Rīgas Piensaimnieks”    5
2.  SIA „Rīgas Piensaimnieks” laboratorijas uzdevumi pārtikas kontrolē    11
3.  Pārtikas produktu analīzes veidi    12
4.  Pārtikas produktu un izejvielu organoleptiskā analīze    13
4.1.  Piena produktu novērtēšana    13
4.2.  Produktu paraugu sagatavošana    14
5.  Piena produktu analīzes metodes    15
5.1.  Novērtēšanas metodika sviestam    15
5.2.  Novērtēšanas metodika sieram    15
5.3.  Novērtēšanas metodika dzeramajam pienam    17
5.4.  Novērtēšanas metodika krējumam    18
5.5.  Novērtēšanas metodika skābpiena produktiem un skābam krējumam    20
5.6.  Novērtēšanas metodika saldējumam    21
5.7.  Novērtēšanas metodika sausiem piena produktiem    22
6.  Laboratorijā izmantojamā aparatūra    24
7.  Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā    30
8.  Drošības tehnika laboratorijā    34
Extract

5.6. Novērtēšanas metodika saldējumam
Paraugus noņem:
• Fasētam produktam – attiecīgu iepakojumu skaitu,
• Nefasētam produktam – vismaz 500 grami lielu paraugu.
Paraugu uzglabāšanas temperatūra kā norādīts marķējumā, ja tādas norādes nav, tad mīnus 18o C temperatūrā.
Saldējuma parauga temperatūra degustācijas laikā mīnus 13o C ± 2o C.
Saldējumam vērtē:
• Izskatu – pievēršot uzmanību pildījuma virsmai, krāsai, tīrībai, sastāvdaļu, piedevu daudzumam virsmas redzamajā daļā,
• Konsistenci – vērtēšanu veic, ņemot saldējumu ar karotīti, to košļājot, ļaujot tam izkust mutē,
• Smaržu / garšu – ļaujot paraugam izkust mutē, novērtē tā garšu, smaržu,
• Kušanas īpašības – nosaka, kā paraugs saglabājis savu formu un lielumu, vai no parauga ir iztecējis šķidrums, vai masa ir homogēna un krējumveidīga, biezpienveidīga, putaina, vai ūdeņaina.


Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1340794
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register