Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:850448
 
Evaluation:
Published: 24.10.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēkas un iekārtas    4
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    4
2.  Ūdens apgāde    5
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)    5
4.  Apgaismojums    5
5.  Ventilācija    6
6.  Ģērbtuves un tualetes    6
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    6
8.  Iekārtas un darba rīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām    6
9.  Ražošanas higiēnas prasības    6
10.  Personāla higiēna    7
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    12
12.  Pārtikas atkritumi    20
  Secinājumi    21
  Izmantota literatūra    22
  Pielikumi    23
Extract

1. Uzņēmuma plānojums un iekārtojums
1.1. Higiēnas faktori
Uzņēmums atrodas cita uzņēmumā telpas un no blakus esošam ēkām ir atdalīta ar metāla žogu.
Uzņēmumam apkārt ir asfaltēti ceļi un apcirsts zālājs. Uzņēmums izmanto kanalizāciju un centralizētu ūdensvada sistēmas.

1.2. Ēkas un iekārtas
Ēka, kur atrodas uzņēmums ir askētiska, vienkārša un bez jebkādam greznībām, ir zināmas, ka agrāk šajā ēkā bija slimnīca. Ēkas celšanai ir izmantoti tādi materiāli kā : ķieģelis, dzelzs, koks, stikls, krāsas.
Uzņēmuma tīrības nodrošināšanai telpās nav izstrādāts mazgāšanas – dezinfekcijas plāns.
Pagaidām līgumi ar dezinsekcijas, deratizācijas firmām nav noslēgti, jo šo firmu pakalpojumi uz doto brīdi nav nepieciešami un uzņēmums nav no tiem, kas izmanto proaktīvo metodi.
Konteineri, ražošanas procesā radušos atkritumu savākšanai, atrodas uzņēmuma pagalmā un to savākšanu veic centralizēti.
Ražošanas telpās ievēro plūsmas principu, ir nodalītas tīrās un netīrās zonas un tiek ievērotas higiēnas barjeri.
Ražošanas telpās ir daļēji nodrošinātās produktu ražošanai un pārstrādei atbilstošas temperatūras. Dārzeņu cehā, aukstajā cehā, noliktavā atbilstošas temperatūras ir nodrošinātas, bet karstajā cehā temperatūra ir augstāk par apmēram 2-3 grādiem.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,48 €
Work pack Nr. 1317431
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register