Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:573745
 
Evaluation:
Published: 24.05.2001.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

SIA “Alpha” nodarbosies tikai ar starptautiskajiem auto pārvadājumiem. Uzņēmuma īpašumā ir nekustamais īpašums Rīgā, Brīvības. ielā 17, kurš ir reģistrēts zemesgrāmatā uz uzņēmuma vārda, kur arī atrodas uzņēmuma birojs un automašīnu bāzes vieta. Zeme, uz kuras atrodas šis īpašums, ir Latvijas valsts īpašums, par to ir noslēgts zemes nomas līgums uz 50 gadiem. Patlaban uzņēmums ir uzsācis sarunas ar Privatizācijas aģentūru par šīs zemes izpirkšanu. Taču šis nekustamais īpašums ir par lielu, lai to izmantotu tikai firmas mērķiem, tāpēc tika nolemts daļu īpašuma izīrēt.
Būdama ievērojama nekustama īpašuma – četrstāvu ražošanas ēkas un vēl divu nelielu ēku īpašniece, SIA “Alpha” ir nākusi pie secinājuma, ka šobrīd ir liels pieprasījums pēc telpu nomas Rīgas centrā un ap to.
Bet, lai varētu rentabli izmantot uzņēmuma rīcībā esošās telpas, tām, bez šaubām, ir jābūt attiecīgā vizuālā un tehniskā (tehniskais stāvoklis šim īpašumam ir ļoti labs) stāvoklī, kas prasa diezgan lielu kapitālieguldījumu. Bez tam uzņēmums plāno privatizēt zemi, uz kuras atrodas uzņēmuma īpašumā esošās ēkas, kas palielinātu šī nekustamā īpašuma kopējo vērtību. Pašreiz uzņēmuma rīcībā nav pietiekamu līdzekļu, lai paveiktu iecerēto, tādēļ šis biznesa plāns ir veidots ar mērķi pārliecināt potenciālo finansētāju par šī projekta iespējamo iznākumu.
Kopējais nepieciešamā finansējuma apjoms ir 400 000 Ls ar tā atmaksas termiņu līdz 10 gadiem, bet uzņēmumam vēlamā kredītprocentu likme ir 12% gadā no kredīta atlikuma. Par nodrošinājumu aizdevumam uzņēmums ieķīlās nekustamo īpašuma, kura novērtējums 1997.gada rudenī bija 112 000 Ls, kas pieaugs vismaz proporcionāli ieguldīto aizdevuma līdzekļu apjomam, un uzņēmuma īpašumā esošos transporta līdzekļus kuru bilances vērtība ir 73 000 lati. Turklāt viss šis īpašums tiks apdrošināts AAS “BALTA” par labu a/s “Hansabanka”.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register