Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:375361
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.04.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Grūtniecības pārtraukšana    4
  Secinājumi    6
  Literatūras saraksts    7
Extract

Ikviena cilvēka dzīvība sākas viņa ieņemšanas brīdī. Jau no sava ieņemšanas brīža cilvēks ir individualitāte, tas ir būtiski atšķirīgs no abiem saviem vecākiem . Pirmā cilvēka šūna – zigota, ietver sevī visu cilvēka ģenētisko informāciju. Šī informācija pilnībā nosaka mazā cilvēciņa dzimumu, acu , matu un ādas krāsu.
Jau no paša ieņemšanas brīža līdz pat cilvēka dabīgajai nāvei ir ļoti svarīgi atzīt cilvēka kā personas tiesības, tai skaitā arī neaizskaramas katras nevainīgās cilvēciskās būtnes tiesības uz dzīvību. Nevienam nav dotas tiesības atņemt otram dzīvību.
Dievs mums liek mīlēt cilvēkus. Piektajā Dieva bauslī ir teikt: tev nebūs nokaut. Cilvēku ir aizliegts nonāvēt arī tā dzīves pirmajā periodā (aborts).[1,362].
Katrs aborts , tāpat kā katra pamudināšana uz abortu , vai palīdzība aborta veikšanā , ir tiešs Dieva baušļa ‘’Tev nebūs nokaut’’ pārkāpums.
Pēdējos 10gados Latvijā katru gadu mirušo cilvēku skaits pārsniedz dzimušo cilvēku skaitu. Dažos gados šis pārsniegums tuvojas pat divām reizēm, kas kopumā nozīmē ļoti traģisku perspektīvu mūsu tautai.
Ne mazāk traģisku perspektīvu var redzēt, salīdzinot dzimušo bērnu skaitu , ar to bērniņu skaitu, kas tiek iznīcināti abortos.
Statistiskie dati par izdarītajiem abortiem ir ļoti šaušalīgi. Vidējais tā saukto legālo abortu skaits pēdējos gados ir 21,0065 tūkstoši nevainīgi nogalinātie bērniņi. Un vēl nezinām cik abortu nav reģistrētu. Ja ņemtu vērā vēl arī visus šos skaitļus, tad nez vai varētu runāt par jelkādu pozitīvu tendenci un kopējā cilvēka ar savu rīcību izraisītu abortu skaita samazināšanos.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register