Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:185121
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.04.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Vai ir vēl kas skaistāks, kā, pieceļoties no rīta agrumā, doties uz „copi”? Tu redzi kā migla paceļas no ezera un aizveļas pāri tuvīnam laukam, kā saules stari apspīd balto bērzu stumbrus un ir sajūta – es esmu brīvs brīvā zemē. Kas tā ir brīvība, kā es to saprotu? Vai vienmēr tā ir bijis un būs?
Rīta agrums vedina domāt, izvērtēt un saprast daudzus nezināmos manā dzīvē. Un man ir tāda sajūta, ka es gan ar prātu, gan augumu sajūtu – kā dažādi kalti svešzemju iekarotāju zābaki mīda šo zemi, kā iznīcina tās dabu, kā krīt un tiek ievainoti, nomocīti, pazūd bez vēsts manas tautas senči. Kāpēc? Kā vārdā? Kas guvis no tā kādu labumu?
Un aizslīd aina pēc ainas – kā sentēvi cīnījās sirmā senatnē. Mani senči, kas cēlušies kuršiem, zemgaļiem, sēļiem, latgaļiem un lībiešiem sajaucoties baltu tautībā, kas ir pamatā manai latviešu tautai.
No 13.-20. gadsimtam Latvijas teritorija atradusies dažādu svešzemju valdnieku rokās. Daudz izlasīts vēstures grāmatās, aprakstos, tāpēc šķiet, ka es redzu, kā cīņai ceļas kuršu vecākais Lamekins, kā Tērvetes Viesturs aizstāv savu pilskalnu, kā Namejs ceļas aizstāvēt Zemgales novadu, kā Koknesē savu zemi 13. gadsimtā aizstāvēja Vatseka, Latgales zemēs karoja Visvaldis ar saviem ļaudīm, aizstāvot savus laukus un mežus, kā Vidzemē Beverīnas pili pret iebrucējiem sargāja Tālavas valdnieks Tālivaldis.
Baltijas reģions visos laikos bijis izdevīgs gan tirdzniecībai, gan lauksaimniecībai. Te audzēta izsenais labība, te bijusi pieeja jūrai. Gadu simtos pēc šīm zemēm ir cīnījušās apkārtējās lielvalstis.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register