Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:556862
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Plakātu, brošūru, ielūgumu, atklātņu izveidošanā liela nozīme tika piešķirta to dekoratīvajam izpildījumam un to vizuālajai pievilcībai. Tika izstrādāts jauns fonts, kas bija taisns un kantains, grafiskie attēli tika racionalizēti un nebija detalizēti, cilvēka formām bija futūristisks izskats.
Art Deco ietekmēja arī 20gs. modi, kas radās 1920.g. sākumā un ilga līdz II pasaules kara izcelšanās sākumam – 1939.g. Šo laiku raksturo sieviešu atbrīvošanās kustība, plaukstoša ekonomika, tehnoloģiju sasniegumi, kas attīstīja pilnīgi jaunu dzīvesveidu, kuru raksturoja mūsdienīgums, greznība un atpūta, kas iemiesoja arī šī laika modi Jaunā brīvības izjūta sievietēm radīja radikālas pārmaiņas viņu dzīvē. Tās vēlējās norobežoties no tradicionālā sievietes tēla un vairs nevēlējās būt saistītas ar Viktorijas laika vērtībām. Jaunajai modei bija raksturīgs īss matu griezums, puiciskas formas, cauruļveida siluets, svārki virs ceļgala. Sievietes kļuva patstāvīgākas, pašas brauca iepirkties, sāka smēķēt, dzert, apmeklēt naktsklubus, laužot steriotipiskos uzskatus par sievietes tēlu.
Šis laika posms salīdzināts ar elpu svaiga gaisa, kas veikta starp dūmu pilno I pasaules karu un II pasaules karu, kā arī Lielo depresiju. Tas bija smalkuma, bezrūpīguma un izšķērdīguma laiks, kurš izveidoja vēl šodien pastāvošo Art Deco stilu.
Jāpiebilst, ka Art Deco stils 20gs. 30. un 40.g. pastāvēja arī LV. Tas izpaudās telpu iekšējā apdarē, lietišķajā grafikā un visvairāk lietišķajā mākslā. Dārgi materiāli tika aizvietoti ar lētākiem risinājumiem. Piemēri: VEF radioaparāti un Kuzņecova laika trauki.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register