Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:664486
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.05.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Used
Extract

Nauda Jūsu ārzonas uzņēmuma kontā ir nauda kabatā, varat to izmantot, kā uzskatat par lietderīgu. Ofšora kompānija ir tā, kas iepērk preces vai pakalpojumus par zemu cenu. Savukārt ārzonas kompānija šo iepirkto preci vai pakalpojumu pārdod par lielāku cenu uzņēmumam rezidentūras valtī, iegūstot savā bankas kontā starpību starp šīm summām. Nodoklis savukārt tiek maksāts no tās summas starpības, kas veidojas no pircējam pārdotās preces cenas un no iepirktās preces cenas (kura tika iepirkta no ofšoru kompānijas). Bez iepriekš minētā, dibinot ārzonu kompāniju, patiesajam īpašniekam ir iespēja palikt anonīmam – noslēdzot līgumu par sabiedrības kapitāla daļu nodošanu citai personai, bet paturot par tām kontroli, ir iespēja nodot arī citas funkcijas, tomēr svarīgi ir tas, ka šī persona ir tikai pilnvarota veikt nepieciešamās darbības ar kompāniju un tai ir jārīkojās pēc saskaņā ar patiesā īpašnieka norādījumiem.
Patiesi izdevīgs ofšoru uzņēmums ir akciju pirkšanas un pārdošanas gadījumā, jo ir iespēja pārdot uzņēmuma akcijasmpašam sev, paliekot anonīmam. Uzņēmums, kurš pērk akcijas ir ārzonas kompānija, kuras patiesais labuma guvējs ir tas pats pārdevējs, savukārt pirkšanas – pārdošanas līgums tiek slēgts ar pilnvarnieku. Tā veidojās situācija, kad pārdevējs pārdod akcijas pats sev, bet pērk tās citas personas vārdā.
Ārzonu uzņemumi ir veidoti kā starptautiskā formā neslēpts patvērums ar mērķi neredzami sagraut vai radīt peļņu un radīt tirdzniecības aktivitātes. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1360605
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register