Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:969214
 
Evaluation:
Published: 12.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Neatkarības iegūšana 18.gs
Jau tūlīt pēc Amerikas atklāšanas (Kolumbs) turp masveidā sāka plūst ieceļotāji no Eiropas, izveidojās kolonijas. Bet jau pirmie idzīvotāji pierada pie neatarīgas un demokrātiskas pašpārvaldes. Tādēļ ASV bija pirmā, kura līdzinājās neatkarīgai valstij. Kolonijas bija atkarīgas no Anglijas (gan politiskā, gan ekonomiskā ziņā), tas kavēja ASV attīstību. 1775.gadā sākās Ziemeļamerikas revolucionārais neatkarības karš.
1776.g,.4.jūlijā tika pieņemta “Neatkatrības deklarācija”, kurā galvenais bija paziņojums, ka ASV ir brīvas un neatkarīgas. Tā ir ASV neatkarības iegūšanas diena.
Lai gan neatkarība bija iegūta, Anglija ar to uzreiz nesamierinājās un sūtīja uz ASV karaspēku. ASV prasīja pēc palīdzības Bendžaminu Frenklinu (1706-1790). Viņa idejas bija amerikāņu dzīvesveida pamatā (vienkāršība, taupība, uzņēmība). Pateicoties Frenklina uzņēmībai, Francija atzina ASV neatkarību (pirmā valsts). 1783. gadā tika noslēgts miers arī ar Angliju. Līdz ar konstitūcijas pieņemšanu noslēdzās pirmā amerikāņu revolūcija. Bija izveidojusies jauna republika.
ASV pilsoņu karš (sekas, cēloņi)
Kara cēloņi, galvenokārt, meklējami atšķirībās un pretrunās starp Ziemeļu un Dienvidu štatiem. Dienvidu štati pieprasīja brīvas tirdzniecības politiku (tie pārdeva kokvilnu Eiropā un iepirka lētos Eiropas rūpniecības ražojumus), turpretī Ziemeļu štatu interesēs bija stingra valsts muitas politika (lai pasargātu savu rūpniecību no lētajām Eiropas precēm). Bija arī pretrunas politiskajā dzīvē.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register