Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:575685
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.09.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Used
Extract

Daudz ir domāts, pārdomāts, teikts, kliegts, skaidrots... Bet vai noskaidrots? Cilvēks dara. Un tā vienmēr - līdz pat mūža galam. Cilvēks un cilvēks - tā ir sabiedrība. Kas ir cil­vēcība? Vai tā drīz jau nebūs ierakstāma Sarkanajā grāmatā? Nē, tomēr ne! Dažbrīd tā uzplaiksnī kā dzirkstele.
Tas bija tik sen, kad Dievs radīja vīrieti un sievieti. Grēks izšķīra Dievu un cilvēku. Varbūt līdz ar grēka piedzimšanu nomira cilvēcība? Varbūt. Nē, nē, ne jau pavisam. Kaut ko tomēr cilvēks ir paņēmis līdzi, iespējams, ka arī tāpēc reizēm ir tikai puscilvēks. [1]
Mums katram ir tik daudz dabas dots, bet tik maz no visa izmantojam. Kāpēc ir tik grūti būt labam? Cilvēks ir aizmirsis būt cilvēks. Atnāca Kāds un atgādināja. Maz dzirdēja, tāpēc katru dienu atgādina - ar saules stariem, ar zaļu zāli, gubu mākoņiem un cilvēku pašu.
Var jau teikt, ka tāda ir dzīve - kā tu man, tā es tev. Kāpēc mēs ļaujam sevi apzīmogot ar sabiedrības uzskatiem? Atrodi pats sevi, un ļaunuma būs mazāk. Ai, kā mums patīk bradāt pa citu dzīvēm un dvēselēm! Nav laika mīlēt, jo vieglāk ir nīst. Apstājies, cilvēk! Apstājies un PADOMĀ! Tur jau tā nelaime, ka negribas domāt, jo tā taču vieglāk. Pasaki kaut vienreiz dienā īstu paldies, un tas jau būs cilvēcīgi!
Ir tikai viens pareizais ceļš, bet nav jau teikts, ka tas ir arī taisnākais. Katru dienu mēs esam jauni. Kādi? Izvēle pieder katram pašam. Atbildi jau zina daudzi, bet maz ir to, kas meklē. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register