Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:514200
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.09.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Dvēseles garīgie aspekti    3
  Dvēseles skatījums no mītiskā viedokļa    4
  Izmantotā literatūra    7
Extract

Cilvēks izprot cēloņus visam tam, kas notiek mūsu pasaulē, iegūst spēkus un zināšanas, lai vadītu savu likteni, sasniedzot absolūtas un visu aptverošas zināšanas.
Cilvēks nevar eksistēt mūsu pasaulē, ja nezin dabas likumus. Cilvēka dvēsele nevarēs eksitēt nākotnes pasaulē, neigūstot zināšanas par dabas likumiem.
Cilvēka dvēsele ierodas uz Zemi mācīties, apgūt pieredzi, uzkrāt zināšanas. Cilvēks iet uz priekšu, meklē pareizo, balto ceļu. Un tā dzīvi pēc dzīves viņš virzās gan pa labirinta balto ceļu uz dievišķo pusi, gan labirinta melno daļu uz velnišķo pusi. Dvēsele ir dievišķa daļa cilvēkā , ko Dievs dod cilvēkam piedzimstot un kas aiziet atpakaļ pie Dieva, cilvēkam izbeidzoties šīs saules dzīvībai. Dvēsele ,būdama dievišķa, ir sākums mūsu cilvēciskajam ES, kas atspoguļo ne tikai vecāku raksturīgās īpašības, bet uzrāda arī cilvēka raksturu, dabu stāju. Dvēsele ir katras Dieva laistās radības mūžības simbols.
Jebkurš objekts un darbība mūsu pasaulē sākas ar noteiktu, atbilstoša objekta garīgajā pasaulē. Garīgie objekti dala nevis telpu, bet objekta garīgās neatbilstībās (to īpašību nevienlīdzību). Un tāpēc dvēseļu, atsevišķu garīgo objektu, skaitu nosaka to personību skaits, kuras ir atdalītas viena no otras. Visa sākumā bija viena kopēja dvēsele (gaisma) un tai atbilstoš ķermenis (vēlme)- Ādams. Tā savienojās ar Radītāju un tāpēc saņēma maksimāli iespējamo baudu.[1.]
Pēc savas būtības dvēsele- tā ir tikai vēlēšanās saņemt baudu. Un saskaņā ar šīm vēlmēm, dvēsele ar šo piepildījās. Bet saņemot baudu ,dvēsele izjūt kaunu. Tāpēc jebkurš no mums šajā pasaulē jūt kaunu, kad saņem dāvanu vai lielu laipnību.
taču kauna pakāpe ir atkarīga no cilvēka garīgās attīstības. Tikai šīs jūtas patstāvīgi mūs tur zināmās robežās un piespiež sekot sabiedrības domām un likumiem. Kauns ir ne tikai citu tieksmes pamatā, tā ir tieksme pēc izglītības, bagātības un stāvokļa sabiedrībā un goda.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register