Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Cilvēku attiecības Noras Ikstenas darbā "Dzīves svinēšana”

     

    Essays2 Literature

2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:942640
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.10.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Cilvēku starpā attiecības var būt ļoti dažādas, un tās ir atkarīgas no tā, kādā vidē šie cilvēki atrodas un kā viņi ir saistīti savā starpā. Attiecības var būt tradicionālas vai netradicionālas, labas un sliktas, interesantas vai gluži otrādi – garlaicīgas un bez nākotnes.
Šajā darbā visnetradicionālākās, manuprāt, bija Helēnas un Eleonoras savstarpējas attiecības. Tās noteikti nebija tipiskās ”mātes un meitas” attiecības. Kaut gan mūsdienās ir iespējamas visdažādākās tuvinieku attiecības, šīs man likās visai neparastas. Taču tai pašā laikā tam bija arī kāda iezīme, kas ir ļoti raksturīga šīm attiecībām, tās ir nojautas. Bieži vien tuvi cilvēki, kas viens otru pazīst kā ”savus piecus pirkstus”, spēj saprasties bez vārdiem. Autore raksta: „Viena otrai viņas bija atzinušās, ka vienīgā neredzamā saite starp abām ir nojautas. Kad tās tapa uzmācīgas, tad Helēna meklēja Eleonoru vai otrādi”. Taču visdīvainākais bija tas, ka meita itin neko nezināja par savas mātes pagātni, izņemot stāstu par viņas piedzimšanu. Viņa pat neuzdrošinājās pajautāt, kas ir viņas tēvs. Interesanti bija arī tas kā viņas kopīgi pavadīja laiku, apspriežot savādos sapņus vai pastaigājoties uz upi.
Un tikai pēc Eleonoras nāves Helēnai atklājās mātes pagātnes noslēpums. Katrs no vāķētājiem izstāstīja savu stāstu, kā tas iepazinies ar Eleonoru, līdz ar to it kā atbrīvojot savu sirdi no zināmas nastas.
Eleonoras attiecības ar viņas paziņām var sadalīt divās daļās – ar vīriešiem, izņemot Bitu-Bitu, viņu saistīja mīlas sakari, bet ar sievietēm viņa iepazinās tad, kad viņu bija piemeklējušas grūtības.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1112214
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register