Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:117456
 
Evaluation:
Published: 16.02.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Noteikti vajag pieminēt, ka Eiropa ir demokrātijas ideju šūpulis. Šeit demokrātijas idejas tika izstrādātas, pilnveidotas un attīstītas. Arī demokrātija rada vērtības, kas var vienot Eiropas valstu sabiedrību. Kultūras mantojums arī ir viens no faktoriem, kas veido Eiropas identitāti, lielākā daļa Eiropas valstu izmanto seno grieķu un romiešu kultūras elementus, kā arī kristīgās baznīcas tradīcijas (viduslaiku kultūras elementus).
Attiecīgi Eiropas valstīm ir daudz kopīgu vērtību un simbolu.
Pats svarīgākais aspekts Eiropas identitātes veidošanā, manuprāt, ir valstu sadarbība. Manuprāt, bez valstu kopējiem spēkiem, Eiropas kā tādas nebūtu, nepastāvētu valstu suvernitāte, demokrātija. Vairāku projektu izstrādāšana (piem. kā padarīt Eiropu zaļāku), iekšējo un ārējo tirgu paplašināšana, ekonomisko problēmu risināšana, tolerance pret citām kultūrām, dabisko resursu ieguve – viss tās veicināja Eiropas identitātes attīstību, ko mēs varam redzēt šobrīd.
Proti, ne viss vienmēr ir tik labi kā mums gribās, ir arī vairāki faktori, kas kavē šo ‘’identitātes attīstību’’. Piemēram, valstu nevienmērīga attīstība, ne visas Eiropas valstis savā attīstībā sasniegušas vienoti augstu līmeni. Attiecīgi iedzīvotāji no mazāk attīstītiem reģioniem dodās uz vairāk attīstītākajiem. Veidojas situācija, kad mazāk attīstītie reģioni zaudē darbaspēku, speciālistus, savukārt vairāk attīstītākajos reģionos tiek mainīta vietējā kultūra.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register