Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:711382
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.02.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Starpvaldību teorija uzskata, ka galvenās, kas virza Eiropas integrāciju ir nacionālo valstu valdības. No vienas puses arī Eiropas Savienībā tas atspoguļojās, bet tajā pašā laikā lielu lomu integrācijas teorijā spēlē arī Eiropas Savienības institūcijas, kas šo integrāciju vada un kontrolē. Šajā jautājumā starpvaldību teorijas piekritēju viedoklis pilnībā nesakrīt ar ES struktūru.
Reālie starpvaldību teorijas pārstāvji uzskata, ka galvenais sarunu process ir vienošanās. Arī šī pazīme tikai daļēji ir redzama ES. No vienas puses, vienošanās gan valstu starpā, gan ES institūciju iekšpusē notiek, bet no otras puses, piemēram, vajadzīgo rezultātu Eiropas Komisijā panāk ar kvalificētā balsojuma palīdzību. Rezultātā nevarētu teikt, ka tā ir pilnīga vienošanās, ja dažu pārstāvju viedoklis vairākuma priekšā tiek nospiests.
„Kaulēšanās” Eiropas Savienības iekšienē, manuprāt, visvairāk notiek tieši Eiropadomē. Tā iemesla dēļ, ka šeit lēmumus ir jāpieņem pēc vienprātības principa. Tā kā to panākt ir grūti, vienā gadījumā kādas valsts pārstāvis var piekāpties, ar nosacījumu, ka nākamajā, viņam interesējošā jautājumā, šī piekāpšanās viņam tika „atlīdzināta” ar viņam pozitīvi rezultātu.
Vēl Eiropas Savienībā ir redzamas tādas liberālā integovermentālisma iezīmes kā valdības prioritātes dažādās politikas jomās. Tas ir pilnīgi saprotami, jo katra jomā ir savas vajadzības un mērķi, līdz ar to arī prioritātes atšķiras. Tāpat tās atšķiras arī valstu starpā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1330093
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register