Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:647852
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.03.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Baraka – to var pārtulkot, kā - svētība, vai dzīves elpa,vai pat – būtība, no kuras rodas evolūcijas process. Man bija vienkarši ineresanti uzzināt, ko nozīmē šīs vārds. Un šīs vārds pilnībā atspoguļo to, ko mēs redzam filmā. Kaut Barakā nav vārdu, lai izskaidrotu daudzās postošās lietas, kas notiek visā pasaulē, tikai skatoties tā ļauj mums izdarīt secinājumus.
Rezumējot savas domas un izjūtas, uzskatu, ka „Baraka” ir mākslas darbs, kurš spēj radīt estētisku piedzīvojumu un ētiksu pārdzīvojumu. Tā rosina aktīvi līdzdarboties nevis tikai vērot, uzrunā un izglīto ikvienu cilvēku, neatkarīgi no viņa reliģiskās un nacionālās piederības. Skatoties šo mākslas darbu, bija sajūta, ka esmu nolikta spoguļa priekšā, kur bija jāatver abas acis, lai redzētu to, kas tur priekšā ir – SEVI.
Tā kā filmā bieži redzami budistu mūki un budisms, kā zināms, ir vismiermīlīgākā un demokrātiskākā garīgā mācība, tad savu eseju vēlos pabeigt ar Dalailamas vārdiem- „Nereti mēs palielinām savas sāpes un ciešanas, būdami pārlieku jūtīgi, pārāk vētraini reaģēdami uz sīkumiem un dažreiz uztverdami lietas pārāk personiski. Mums piemīt tieksme uzlūkot sīkumus pārlieku nopietni un piešķirt tiem nesamērīgi lielu nozīmi, lai gan tai pašā laikā mēs bieži paliekam vienaldzīgi pret patiesi svarīgajām lietām.”

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register