Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:661066
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.05.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

„Mūsdienās visa pasaule ir kā atvērta grāmata jebkuram, kas to gatavs lasīt”, kā teicis kāds vācu filozofs. Tam nevar nepiekrist, jo šodien cilvēks var ceļot kur vien vēlas, iepazīt citas kultūras, domāt un runāt brīvi, bez ierobežojumiem, tāpēc ir grūti iedomāties, kāda būtu pasaule, ja katrs prastu tikai savu dzimto valodu. Visi pasaulē notiekošie procesi, starptautiskā tirdzniecība, ceļošana, izglītība un darbs ir balstīts uz saziņu vienotā valodā. Kaut arī parasti valda uzskats, ka noteicoša un dominējošā pasaulē ir angļu valoda, liela nozīme ir arī, piemēram, vācu, krievu un noteikti arī franču valodai. Francija pati par sevi ir lielvalsts tādās sfērās, kā kultūra, politika, māksla, un šo jomu dēļ vien tās valoda saglabās savu nozīmi arī turpmāk.
Franču valoda nav tikai vienas valsts valoda, tajā runā ap 120 miljonu cilvēku Francijā, Beļģijā, Šveicē, Kanādā, Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī vairākās valstīs Āfrikā un visā pasaulē. Francijas Republikai jau senos laikos bija liela ietekme pasaules vēstures attīstībā. Kopš Luija XIV līdz pat Napoleona sagrāvei Francija bija ietekmīgākā kontinentālās Eiropas valsts. Taču arī pēc Napoleona ēras norieta līdz pat kapitulācijai Franču prūšu karā 1871.g., Francija vēl joprojām saglabāja savu dominējošo stāvokli Eiropas politikas un kultūras jomā. Vēl šodien tai ir liela nozīme starptautiskajās politiskajās attiecībās, jo Francija ir viena no Eiropas Savienības, NATO un ANO dibinātājvalstīm, pastāvīgā ANO Drošības Padomes locekle un viena no septiņām pasaules valstīm, kurām ir legāli kodolieroči. Franču valoda ir plaši pārstāvēta jebkurā starptautiskā vai politiskā institūcijā, kas ir viens no iemesliem šīs valodas saglabāšanai un lietošanai.
Francijas galvaspilsēta Parīze ir viens no svarīgākajiem kultūras centriem pasaulē, kas slavens ar Luvras un Klinī muzejiem un Parīzes Dievmātes katedrāli. 15.gs. Francijā sāka parādīties pirmās renesanses iezīmes, šeit tai bija pavisam cits gars nekā citur Eiropā, jo galvenais tās uzdevums bija demonstrēt karaļa galma priekšstatus par skaistumu.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1140439
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register