Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:863204
 
Evaluation:
Published: 08.06.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Iekšējo nemieru rezultātā 7.gs. beigās – 8.gs. sakumā faktiski visa vara koncentrējās majordomu rokās. 8.gs. sakumā̄ novājināto Franku valsti apdraudēja arābu uzbrukumi. Arābu uzbrukumus atvairīja un valsti apvienoja majordoms Kārlis Martela (714. - 741.). Kārļa Martela sasniegumu pamatā bija militārā reforma, kad karavīriem tika piešķirta zeme mūža valdījumā̄, un baznīcas īpašumu konfiskācija. Tas lika pamatus feodālajām attiecibām, kas savu pilnbriedumu Eiropā sasniedza 9. - 11.gs.
Pipins Īsais uzdrošinājās likvidēt Merovingu varu arī de iure - pēc ilgstošām diplomātiskām sarunām, viņš saņēma pāvesta atbalstu. 751. gadā Pipins ieslodzīja Hilderiku III klosterī, piespiežot to dot garīdznieka zvērestu, un pats kronējās par karali, Karolingas dinastijā un kāpa franku valsts tronī, pateicoties savai politiskai diplomātijai un tālredzībai, viņš ieguva atbalstu pie pāvesta Zaharija, vēlāk pāvesta sūtnis un arhibīskaps Bonifācijs iesvētīja Pipinu ar svētīto eļļu. Karolingu dinastiju turpināja stiprināt Kārļa dēls Pipins un viņa mazdēls Kārlis Lielais, kurš tiek uzskatīts par izcilāko Karolingu valdnieku. Rezultātā ap 8. - 9.gs. miju Karolingi valdīja gandrīz visā Eiropā.
Militārā meistarība, laba organizētība un talantīgi, enerģiski valdnieki – ar sām īpašībām franki izcēlās citu tautu vidū. Neskaitāmas militārās kampaņas un uzvaras tomēr īpaši vēl neizcēla frankus citu barbaru vidū un nenoteica arī kādu īpašu viņu lomu tālākā Eiropas attīstībā. Par apvērsumu Eiropas civilizācijas veidošanās procesā pēc Romas klasiskā perioda uzskatāma franku pievēršanās kristīgajai ticībai – katolicismam. Pēc grūtajiem laikiem dēlu pārvaldībā, Pipins Īsais veicināja franku valsts uzplaukumu.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1386423
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register