Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
1,99
You save:
0,30 (15%)
Discounted price*:
1,69
Purchase
Add to Wish List
ID number:191088
Author:
Evaluation:
Published: 14.04.2009.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract


Latvijas veikalu plauktos ir pieejama ģenētiski modificēta pārtika. Redzamākie ģenētiski modificētie produkti veikalu plauktos ir tādi soju saturoši produkti kā augu eļļa vai no sojas eļļas ražots margarīns, taču to īpatsvars ir neliels. Atšķirībā no parastiem kultūraugiem ģenētiski modificētajiem daudz modernākas selekcijas ceļā piešķirtas jaunas un konkrētas, vēlamas īpašības, arī no radnieciskas kultūras vai pat dzīvnieka. Zinātnieku starpā ir radušies strīdi par ģenētiski modificētās pārtikas kaitīgumu. Alerģiskas reakcijas izraisīšana, modificēto gēnu pārceļošana no apsēstajiem augiem uz cilvēka organismu, kā arī neplānota gēnu izplatīšanās no vienas sugas uz citu – trīs galvenie draudi, kas lieguši pasludināt ģenētiski modificēto pārtiku par drošu alternatīvu gadsimtiem ilgi uzturā lietotajiem augiem.
Kā vēsta svešvārdu vārdnīca, ”gēns ir iedzimtības faktoru vienība: gēns ir dezoksiribonukleīnskābes (DNS) vai ribonukleīnskābes (RNS) molekulas iecirknis, kas kādā aspektā nosaka organisma īpašības (to, kāds šis organisms izveidosies attiecīgajos vides apstākļos)”. Kā zināms, ikvienā šūnā ir kodols, kas satur gēnus. Gēni nosaka šūnas formu un funkcijas. Kritiķi uzstāj, ka ģenētiski modificētā pārtika var izraisīt neapjaustas sekas. Piemēram, uzlabotie gēni varētu pārceļot uz nezālēm un radīt pret ķimikālijām izturīgus, taču lauksaimniecībā nederīgus augus. Taču tas ir mazākais iespējamais posts.
Alerģiska reakcija ir organisma specifiska atbilde uz ārējo alergēnu (vielu, kas izraisa alerģiju) atkārtotu kairinājumu, tātad, saskaroties ar to pirmajā reizē, negatīva organisma reakcija nerodas.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,61 €
Work pack Nr. 1133654
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Ģenētiski modificētas pārtikas kaitīgums”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/191088

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register