Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:271705
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.05.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Runājot par globalizāciju un globalizācijas aktuāliem jautājumiem, vispirms, vajadzētu, pieskarties tam, kad parādījās pirmās domas par globalizācijas jēdzienu un balstoties uz kādiem procesiem aizsakās globalizācijas process.
20. gadsimtā bija divi nozīmīgi procesi, kas veicināja globalizācijas attīstību. Pirmkārt, tas ir nacijvalstu atzīšanu, ka primāru politiskās organizācijas leģitimitātes formu. Abi divi pasaules kari vecināja imperiālistiskās sistēmas sabruku gan Eiropā, gan Āzija. No šī procesa izvairījās PSRS, bet pārējas Eiropas valstis tam nespēja pretoties. Skatoties uz Eiropas piemēru ļoti īsā laikā bija izbeigts koloniālisma laikmets, jo citas valstis turpināja Eiropas valstu iesākto un kļuva par nacijvalstim. Otrais būtiskais process ir starptautiskās tirgus ekonomikas izveide. Tirgus ekonomika sāka vicināt valstu ekonomisko attīstību. Bet jau pēc ekonomiskās krīzes, kas skara gan ASV, gan Eiropas valstis un pēc Otrā pasaules kara bija izveidoti starptautiski monetāri un tirdzniecības noteikumi uz kuriem balstījās visu valstu ekonomiskā politika un tirdzniecības saiknes ar citām valstīm. Attīstoties ekonomikai parādījās arī starptautiskās ekonomiskās organizācijas, kas ar laiku kļuva arvien stiprākās un svarīgākās katrai valstij un jau mūsdienās ekonomiskām organizācijām ir ļoti liela loma starpvalstu sadarbībai tirdzniecības jomā.
Runājot par globalizāciju nekad nevajag aizmirst, ka tieši šie divi attīstības procesi veicināja globalizācijas attīstību. Mūsdienās globalizācijai ir ļoti liela loma un to attīstību sekmē tirdzniecība un nauda, kad dod impulsu valstu ekonomikai attīstīties un sadarboties ar citu valstu ekonomikam, kas savukārt veicināt globalizācijas attīstību un valstu identitātes atšķirību iznicināšanu.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register