Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:549718
 
Evaluation:
Published: 15.03.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Katram ikvienam no mums ir kādas vēlmes, cerības, vieta, kur mēs gribētu atgriezties. Neviens no mums nevēlas tapt sāpināts, piedzīvot to, kā tiek izvarota viņa mīļotā meitene, nogalināti viņa acu priekšā paša bērni, izšķirtas ģimenes... Lai cik paradoksāli tas arī nešķistu, tomēr miljoniem cilvēku – ne tikai ebreju, bet arī garīgi slimo, homoseksuālu cilvēku – tika iznīcināti; iznīcināti tikai tādēļ, ka viņi bija tie, kādus Dievs viņus bija radījis.
Es, lasot šīs avotu kartiņas, skatoties filmu „Pianists” un ieraugot šo jautājumu – kā Tu rīkotos, ja redzētu kā tiek iznīcināti cilvēki (kā noprotu, šajā gadījumā tie ir domāti ebreji)? – neesmu pārliecināts, ka spētu, ko iebilsts, palīdzēt šiem cilvēkiem, jo visticamāk būtu pārbijies un pārāk noraizējies par savu dzīvību. Zinu – tas izklausās gļēvi un truli, bet ko būtu darījis tu?
Vienīgais, tā teikt, „mierinājums” ir tas, ka Latvija nebūt nebija vienīgā valsts, kurā notika šādas masu iznīcināšanas, un, lai cik jocīgi un arī dīvaini tas neizklausītos, Vācijā, kurā ebreju proporcionāli bija ļoti mazs skaits, salīdzinot ar pārējo iedzīvotāju skaitu, šīs reparācijas bija visbriesmīgākās. Neesmu tik sīki studējis šo laika periodu un tieši holokausta notikumus, lai zinātu, kas tieši Hitleram bija pret šo, kā teikts Bībelē – Dieva izredzēto tautu, bet vienu nu gan es saprotu – tas, ko darīja viņš bija PILNĪGI UN GALĪGI nepareizi!!!…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1152923
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register