Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:314933
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.10.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Jau pirms šīs kopienas apmeklējuma iespaids par ebrejiem bija izveidojies, tāds, ka ebreji vienmēr bijuši ļoti inteliģenti. Iespējams tādēļ, ka lasot dažādu vēsturisku literatūru un nozīmīgu cilvēku biogrāfijas ir minēts ,ka šis cilvēks ir ebreju izcelsmes.
Klausoties rabīna stāstītajā secināju, ka ebreji ļoti apzinās savas kultūras vērtības un nopietni tās kopj. Atšķirībā no citām kultūrām, kas laika gaitā asimilējušās, šī kultūra spēcīgi aizstāv savas tradīcijas.
Pastāv vairākas tradīcijas , kas nav mainījušās kopš seniem laikiem un turpina pastāvēt vēljoprojām.
Rabīns mūs iepazīstināja ar ebreju kultūru kā tādu, nedaudz pastāstīja par jūdaismu, kā arī izskaidroja šīs tautas dzīves uztveri un īpatnības, kā arī pastāstīja par vairākām tradīcijām. Nosaukums rabīns ir reliģisks ebreju tituls, kas ceļas no ivrita vārda rabbi vai aramiešu vārda rabbuni (meistars, skolotājs). Rabīna pienākumos ietilpst reliģiskā izglītošana un reliģisko jautājumu izšķiršana pēc Talmuda likumiem. Rabīnu skološana notiek rabīnu seminārā, ješivā vai ebreju augstskolā. Kaut arī ebreju draudzēm nav centrālās pārvaldes, tomēr vairākās valstīs ir ieviests virsrabīna amats kā augstākā reliģiskā instance. 1 Rabīns, kurš mums vadīja vieslekciju, bija ļoti atvērts un pretēji tam kā biju iedomājusies, bez aizspriedumiem un gatavs paskaidrot mums katru jautājumu. Pirmkārt rabīns izklāstīja faktus par ebrejiem ļoti nozīmīgiem svētkiem sukkot, kas tiek svinēti no 14. līdz 21 oktobrim un tajos atceras ebreju dzīvi tuksnesī pēc iziešanas no Ēģiptes. Sukkot ir pazīstami kā priecīgākie un līksmākie ebreju svētki, un t tiem ir duāla nozīme – vēsturiska un lauksaimnieciska. Vēsturiskā daļa attiecas uz 40 gadiem tuksnesī, bet lauksaimnieciskā daļa ir pļaujas svētki. 2…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1123144
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register