Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:348054
 
Evaluation:
Published: 26.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Sākot ar visvienkāršāko skaitļošanas sistēmu un primitīvām kodēšanas un atkodēšanas ierīcēm līdz pat mobilajiem (pārnēsājamiem)telefoniem, internetam, krāsu monitoriem, krāsu lāzerprinteriem , saliekamajām tastatūrām, datormūziku un miksēšanas iespējām. Ikdienas biroja dzīve bez datora vienkārši nav iedomājama. Skolēnu referāti, banku uzskaites sistēmas utt. Lūk, cik lielu lomu dators ir ieņēmis mūsu dzīvē. Taču cik tālu tas turpināsies, vai tas ir labi, vai slikti? Kādas problēmas un galvassāpes nāk līdzi šim tehnikas un zinātnes laikmeta sasniegumam? No savas pieredzes esmu pārliecinājies, ka dators spēj ietekmēt cilvēku. Gadījumā, ja pele novietota tālu no tastatūras un darbiniekam pēc tās ir jāstiepjas, var pievienoties arī asas sāpes plecu muskulatūrā. Pētījumi rāda, ka šādas sūdzības sāk parādīties tad, ja pele tiek lietota aktīvi vismaz 10 stundas nedēļā. Galvenokārt šīs problēmas varētu rasties dizaineriem, arhitektiem u.c. speciālistiem, kas lieto datorprogrammas, kuras zīmēšanai izmanto peli. Darbs ar tastatūru, savukārt, prasa aktīvas kustības ar pirkstiem un plaukstu. Cilvēkiem zūd laika sajūta, kad tie piesēžas pie datora. Vislabākais apliecinājums ir pašlaik. Kā gan lai es uzrakstītu šo darbu, ja man nebūtu palīgierīce- dators. Cik tālu tas turpināsies? Vai tiešām es nevarēju rakstīt ar pildspalvu?
Kādēļ cilvēki izvēlās grūtāko ceļu? Nav viegli drukāt ar datoru. Daudzi man piekritīs, ka dažreiz ir vieglāk vienkārši paņemt rokās pildspalvu un bez rūpēm uzkricelēt vajadzīgo tekstu. Uz šiem jautājumiem ir viegli atrodama atbilde- jaunums, revolūcija, zinātnieki- tēmas, ar ko mēs saskaramies katru dienu. Daudzi vēlas izmēģināt jaunās preces, kas veikalu plauktos tiek novietotas vairumā. Viss jaunais ir interesants. Bet kur tad paliek vēsture, vecā spalva ar tintes burciņu, kas daudzreiz redzama senās filmās. Vai tiešām pēc dažiem gadiem neviens vairs neizmantos savu roku, kurā būs iespiesta pildspalva? Tas patiešām ir grūts jautājums, jo atbilde ir pašu cilvēku izvēle.
Visi pazīst slaveno Microsoft firmu, kura jau kopš datoru sākuma ēras ir aktīvi darbojusies, atvieglojot cilvēkiem dzīvi ar dažādām programmām, kuras mēs vēl joprojām izmantojam.
Ar 10 miljoniem ASV dolāru reklāmas kampaņu Microsoft korporācija izlaiž Windows 3.0 operētājsistēmu, kas ļauj lietotājiem vienlaikus darbināt lietotāj programmas datorus ar Intel 386. Procesoriem. Šai operētājsistēmai ir arī uzlabota saskarsme, un tā pirmo reizi dod iespēju personālajiem datoriem atbalstīt lielas grafiskas lietojumprogrammas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register