Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:587991
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.02.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tik daudzi no mums gaida un meklē šo gaišo jūtu un sauc par mīlestību to, kam vēl neviens nav mācējis dot precīzu definējumu. Cilvēku cerības, prieks, laime un labs gara stāvoklis ir saistīts ar to, kas katru dienu kļūst par diskusijas priekšmetu ne tikai filozofiem bet arī jebkuram un ka eksistence nav pierādīta. Vai tā vispār ir?
Man liekas nē. Sinopes Diogens ir teicis “Mīlestība ir cilvēka izgudrojums”. Es viņam pilnīgi piekritu. Es domāju mēs saucam par mīlestību pilnas apmierinātības stāvokli. Mēs piedzimstam, augam, mācāmies, strādājam, un viss ar vienīgo domu: “Sasniegt mērķus un realizēt sapņus!” Un sapņi ir banālie. Visiem gribas būt bagātiem, strādāt labi apmaksājamā darbā, braukāt ar labu mašīnu, ceļot pa pasauli ar savu ģimeni. Katrs no mums visu mūžu neapzināti meklē savu tā saucamo “otro pusīti”, ar kuru viņš var realizēt savus plānus, kura saprastu, kā neviens, kura vienmēr būtu blakus un palīdzētu grūtās situācijās. Arī tad kad mēs pilnīgi noliedzam šo faktu, mēs atrodamies nepārtraukta meklēšanas procesa.
Un vienā dienā pēkšņi tāds cilvēks atrodas. Mēs nezinām kāpēc viņš ir tieši tās cilvēks, bet mēs vienkārši to jūtam. Jūtam pilno harmoniju un nepaspējamo vēlēšanos būt kopā ar šo cilvēku. Un tieši to harmoniju un apmierinātības stāvokli cilvēki sauc par mīlestību. Man liekas vārdu “mīlestība” izgudroja lai apzīmētu tādu dvēseles stāvokli, kuru mēs sasniedzam, kad blakus ir tās cilvēks ar kuru gribas pavadīt visu mūžu, kurš saprot, kurš var palīdzēt, kurš var atrast tādus vārdus, ka pat īpaši sliktā situācija paliek labāka. Bieži vien, kad mēs sasniedzam tādu stāvokli ir tā, ka mēs jūtam kaut ko, bet pateikt un izskaidrot nevaram. Cilvēks vienkārši zina, ka tās ir tas vienīgais, kurš dos apmierinātību dvēselei un papildinās savu partneri, un kurš var padarīt viņu laimīgu.
Kas tad ir tā laime? Sinopes Diogens ir arī teicis ka “laime ir iekšējais miers”. Pēc manām domām šī tēma nekad nebūs līdz galam izpētīta. Kā nekā daudzi cilvēki šai tēmai ir atdevuši savu mūžu, bet līdz galam šī tēma netika izpētīta. Laimes jautājums ir cilvēces mūžīgais jautājums, vienmēr aktuāls un neizsmeļams.
Un tā, ko tad nozīme īsti jēdziens laime?
Daudziem cilvēkiem ir dažādas asociācijas ar šo jēdzienu. Daudziem tas ir labs darbs, laba ģimene, mīloša sieva, citiem laime nozīme panākumus darba un savas karjeras veiksmīga celšana. Daži ir arī priecīgi par citu nelaimēm, bet viens ir skaidrs droši. Laime ir ka nesasniedzama mirāža, kura tik daudzus ir pievilkusi pie sevis, bet daudziem deva arī mērķi pēc ka tiekties.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1121344
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register