Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Konspekts par Viktora Ivbuļa darba "Pagātne un tagadne neatkarīgajā Indijā" nodaļām "Kastu kārtība" un "Indijas "zemie" un kastas garā roka mazākuma reliģijās"

     

    Essays2 Religion, History, Culture

2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:231930
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.01.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Dalitu pienākumos ietilpa - visa veida uzkopšanas darbi, to skaitā maitu novākšana un kapu izrakšana; vardarbības gadījumā sievietēm nav iespējams vērsties pēc aizsardzības. „Zemu” dzimušo pienākumos ietilpst kalpot bagātajiem no paaudzes paaudzē, kļūstot par parādu vergiem, bez tiesībām atstāt dzīvesvietu.
Noteikti jānorāda, ka mūsdienās situācija ir uzlabojusies dalītu jautājumā. Respektīvi, stāvoklim mainoties, sabiedrībā ir izvirzījušies dalītu līderi, kuri vēršas pret pastāvošo vardarbību, pateicoties kvotu kārtībai, ir iespējams iegūt izglītību, taču bezdarbs ir neizbēgams, jo darba devēji augstskolas beigušajiem dalītiem darbu nedod. Laika gaitā no augstskolas beigušo dalitu skaita izvirzās pretendenti, kuri cīnās par iespējām dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Tiem, nereti, līdzdarbojas hindu sektas, kuras iestājas par cilvēku nešķirošanu pēc kastu principa, vēlēdamies apturēt „zemo” pāriešanu citās reliģijās.
Kopumā jānorāda, ka kastu faktora nozīmīgums ir tik spēcīgi iesakņojies Indijas demokrātijā, ka tas attiecas arī uz neindiešu izcelsmes reliģijai piederīgajiem. Reliģijas nomaiņa gadījumā, ne vienmēr tiek likvidēta kasta, jo jaunpievērstie pārņem līdzi kastu un savu nodarbošanos jaunajā reliģijā. Mērķis padarīt dalitus par citiem līdzīgiem cilvēkiem ir gandrīz neatrisināms, jo hinduisti nespēj atteikties no kastu sistēmas tikmēr, kamēr viņi ir ticīgi.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1364104
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register