Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:645971
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.01.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Ņemot par pamatu Sofokla traģēdiju “Ķēniņš Edips”, Freids rakstīja par Edipa un Elektras kompleksu, ko uzskatīja par savdabīgu kultūras fenomenu. Viņš šajā teorijā izvirzīja sekojošu domu: visi zēni ģimenē neapzināti mīl savu māti un izjūt greizsirdību pret savu tēvu (Edipa komplekss), bet visas meitenes mīl savu tēvu un ir greizsirdīgas uz savu māti (Elektras komplekss).
Freids aplūkoja dažādas dzīves jeb eksistences tehnikas, likdams pamatus turpmākajām eksistences, patības, politikas, pārvaldības tehnoloģiju analīzēm. Taču Freids ir nozīmīgs un aktuāls ne tikai kā šāds pamatu licējs. Freids norādīja uz eksistences tehnikām, ar kuru palīdzību cilvēks iedomājas sasniegt laimi. Modernais cilvēks pat ir laimes tirānijas varā – viņš nemitīgi dzenas pēc laimes, kaut gan lielākoties kļūst tikai nelaimīgāks. Freida atbilde bija skaudri atskurbinoša – laime nav ietverta radīšanas plānā. Laime ir kļuvusi pārejoša, tā ir pārtapusi par labsajūtu, un cilvēkam neatliek nekas cits kā kļūt par laimīguma kolekcionāru vai arhivāru.
Svarīgi norādīt, ka Z.Freids uzskatīja, ka kultūras veidi ir māksla, reliģija un zinātne. Viņaprāt, kultūra ir bezapzināto impulsu sublimācijas rezultāts. Piemēram, reliģija, ir neapmierināto tieksmju fantastiska projekcija ārējā kultūras telpā, un var teikt, ka Z.Freida kultūras teorija balstās uz panseksuālismu. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register