Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:342950
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

2000. gada tautas skaitīšana rādija, ka Latvijā dzīvo 1 473 500 latviešu. 1935. gadā Latvijā dzīvoja 1 467 000 latviešu. Tā tad beidzamos 65 gados tautas dzīvais spēks ir saglabājies, neskatoties uz to, ka iznīcināšanas akcijās, deportācijās un emigrācijā latviešu tauta zaudēja pāri par 500 000 cilvēku, kā rakstīja AL Nr. 2534/24.
Latviešu sievas un mātes ir gadu tūkstošiem bijušas tās, kas ir atjaunojušas tautas dzīvo spēku. Visu laiku katrai latviešu sievietei caurmērā ir dzimuši krietni vairāk nekā divi bērni. Bet, kopš Latvijas republikas neatkarības atjaunošanas apstākļi ir krasi mainījušies. Latvietes ir nolēmušas, ka viņas negrib vairāk nekā vienu bērnu. (Oficiālie dati - 1999. gadā 1.09 bērns uz katru sievieti.)
Pirms neatkarības atjaunošanas Latvijā katru gadu dzima ap 40 tūkstoši bērnu. Pagājuša gadā piedzima 19 tūkstoši. Ja pēc iemesla prasa sievietēm, viņas mēdz teikt, ka tas ir tādēļ, ka vīrieši daudz dzer un nerūpējas par ģimenēm. Bet tie ir tie paši vīrieši kas bija toreiz, kad bērni dzima un ir šodien, kad bērni nedzimst. Sēkla un sējēji ir tie paši, bet zemīte ir kļuvusi neauglīga! Tās ir sievietes, kas ir izvēlējušas nedzemdēt bērnus. Dot priekšroku karjerai - ne ģimenei! Gudri cilvēki, profesionāļi un politiķi mēdz teikt, ka vaina meklējama sliktos, nedrošos saimnieciskos apstākļos. Bet ja labi paskatās, tad nabadzīgos apstākļos dzīvojošiem bērni dzimst arī šodien. Bērni nedzimst tieši bagātās ģimenēs un labos apstākļos dzīvojošām sievietēm. Labi situētās sievietes ir tās, kas ir izvēlējušas nedzemdēt bērnus. Ilustrēšanai kā piemēru var minēt visiem labi pazīstamo Latvijas Ceļa frakcijas vadītāju, Kristiāni Lībani. Skaista, jauna sieviete.
Austrālijas latvietes ir tādās pašās domās. Viena kundze rakstīja AL, ka divus bērnus dzemdēt sievietei esot par grūtu (pasaules rekords gan ir 69, Arhīvs 23. sēj.), bet viena cita rakstīja, ka bērnus dzemdējot tikai mājlopi! Sic!
Lai rastos bērns, ir jābūt diviem partneriem. Ja uz diviem partneriem rodas tikai viens bērns, tad nākošajā paaudzē, divu cilvēku vietā, būs tikai viens. Ja katrai latvietei caurmērā dzims tikai viens bērns, tad vienas paaudzes laikā latviešu skaits Latvijā būs puse no tā, kas ir tagad, tā tad ap 700 tūkstošu. Nav jābūt ģēnijam lai šo vienkāršo lietu saprastu. Tas tā būs un tas būs neatgriezeniski! To nevarēs mainīt! Nesen lasījām, ka pēdējais latvietis nomirs 2160. gadā. Tas vairs nav pēc 160 gadiem. šogad tas ir pēc 156 gadiem! Latviešu tautai laiks ir nesaudzīgs!

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register