Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:631149
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.05.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Uz doto momentu Latvijas valsts izglītības sistēma nav ideāla, jo sistēmu vajag vēl pilnveidot un attīstīt, bet tomēr diezgan liels darbs šajā jomā jau padarīts. Izglītība Latvijā attīstās un pilnveidojas, bet, lai vēl tuvoties izglītības mērķim (izglītības mērķis ir radīt ikvienam cilvēkam iespējas veidoties par garīgi un fiziski attīstītu, brīvu un atbildīgu radošu kultūras personību) vajag uzlabot un attīstīt tādas nozares kā: mācību saturs; mācību priekšmetu pasniegšana ( skolotāju pietiekoša sagatavotība un nodrošināšana ar visiem nepieciešamiem mācību līdzekļiem un palīglīdzekļiem); pieaugušo izglītība. Tās ir izglītības vajadzības nākotnei.
Izglītība Latvijā ir obligāts pienākums, diemžēl ne vienmēr aizraujošs un interesants. Pārspīlētie standarti, šabloniskā un nesabalansētā mācību viela ir iemesls motivācijas trūkumam, kas skar lielāko daļu skolēnu. Arī skolotāji nav ieinteresēti savas misijas veikšanā pēc labākās sirdsapziņas, neatbilstošās kvalifikācijas, vispārējās sabiedrības un valdības materiālā atzinuma trūkuma dēļ. Šie faktori ir nestabilās izglītības sistēmas nepareizi uzceltie pamati, kas padara neiespējamu stingru pozīciju tās attīstībā.
Kad skolnieki nereti pārmet par mācību uzspiešanu, skolotāji mehāniski atkārto, ka „tas jau nav priekš mums – tas nepieciešams jums pašiem”. Bet kā skolniekam var būt vajadzīgs tas, kas neliekas saistošs uz pietiekami interesants savu zināšanu papildināšanai, vai noderīgs – pielietojams plānotajā darba praksē?

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1131026
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register