Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:151820
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.10.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Ļevs Vigotskis (1896-1934) ir izcils krievu psihologs, pasaules psiholoģijas klasiķis. Beidzis Maskavas un Šaņavska universitāti. Strādājis Maskavas Valsts Eksperimentālās psiholoģijas institūtā, pēc tam paša nodibinātajā Defektoloģijas institūtā. Lasījis lekciju kursus Maskavas, Ļeņingradas un Harkovas augstskolā. Maskavas Psiholoģijas institūta profesors. Pazīstamākais darbs “Domāšana un runa” kas tulkots daudzās pasaules valodās, pēc dziļākās būtības atsedz bērna valodas apguvi, domāšanas attīstību un socializācijas procesu. Šai grāmatai ir liela vērtība topošo psihologu, pedagogu un citu speciālistu apmācībā.
Džeimss Verčs, amerikāņu psihologs par Vigotski saka: “Daudziem tā var šķist likteņa ironija, ka Vigotska idejas bijušas tik auglīgas cilvēkiem, kurus no viņa šķīra laiks, telpa un politiskā sistēma. Vai tas būtu uzskatāms par paradoksu? Laikam gan tas drīzāk ir iedvesmojošs paraugs tam, kā cilvēka ģēnijs spēj pārvarēt vēstures, sociālās un kultūras barjeras.”
Ļevs Vigotskis kā psihologs devis fundamentālas atziņas attīstošo mācību teorijai, kuras pasaulē īsti atzītas tikai mūsdienās. Attīstošas ir tās mācības, kuras prasa bērna izziņas darbībai pārvarēt viņa spēkiem piemērotas grūtības pakāpi, līdz ar to paceļot viņu jaunā, augstākā attīstības līmenī (1, 24).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register