Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:776020
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.04.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Darba tēmu izvēlējos saistībā ar mākslu, jo pati esmu mākslinieks. Uzskatu, ka mākslas darbs ir savā ziņā tāds kā komunikācijas veids starp mākslinieku un publiku, kas aplūko, bauda šo mākslas darbu. Es piekritīšu, ka estētikai ir cieša saistība ar mākslu, jo mākslas darbu uzskatu kā skaistā izpausmi, ja tā nebūtu, tad diez vai mākslinieks izstādītu savus darbus publiskai apskatei. Protams, kas vienam cilvēkam liekas skaists, patīkams, brīnumains, tas citam cilvēkam var izraisīt negatīvas emocijas. Mākslas darbs, tas ir, skaistuma atklājums mākslinieka individuālajā skatījumā! Mākslinieks, tas ir cilvēks, kura spēkos ir vairot pasaulē esošo skaistumu.
Piekritīšu apgalvojumam, ka skaistais ir nevis prāta radīta konstrukcija, bet gan tas, ko prāts dabā atzīst par skaistu. Kas citam liekas neskaists, bezjēdzīgs, apbrīnas nevērtīgs, tas kādam cilvēkam, iespējams māksliniekam, liksies skaists, ka tur ir kaut kas, kas dot to īpašo, to īsto apbrīnas vērto, kas iedvesmos radīt jaunu mākslas darbu. Es domāju, ka mākslinieks, ir tas cilvēks, kuram ir dotas vai pat tik tālu attīstītas uztveres spējas jebkurā priekšmetā un parādībā atrast to skaisto, kas viņu iedvesmo.
Kā tad īsti rodas mākslas darbs? Protams, katram māksliniekam tas ir atšķirīgs process, bet šoreiz es ļaušu nedaudz ieskatīties procesā, kā rodas mani darbi. Vispirms mani piemeklē mūza jeb iedvesma, ja tādas nav, tad neviens mani nepiespiedīs radīt kaut ko skaistu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register