Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:770212
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.01.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Cilvēka personības virzību un komunikāciju nosaka vairāki faktori. Vieni no šiem faktoriem ir ētikas principi un morāle. Tie nosaka, kā pareizi rīkoties, kā atšķirt labu no ļauna. No šiem faktoriem var secināt, ka neviens nav ideāls. Katram cilvēkam ir dvēsele un sirds, bet ir pazīstama arī sirdsapziņa, cieņa, gods, draudzība, neatkarība, brīvības problemātika, taisnīgums, patīkamais, aizraujošais, izdevīgais, sliktais un vēl daudzas citas ētikas vērtības līdz pienāk altruisms un egoisms. Cilvēki kļūdās un visu savu dzīvi mācās no savām kļūdām.
Katrs cilvēks ir personība. Personības attīstība veidojas no indivīda, kas ir atsevišķs, īpašs, dzīvs organisms citu cilvēku vidū. Nākamā personības attīstības pakāpe ir individualitāte –tas ir cilvēks, kuram ir izveidojusies savs indivīda raksturs, savas psiholoģiskās īpašības. Un pēc individualitātes ir personība, kas ir cilvēks ar savām personīgajām īpašībām. Cilvēks ir neatkārtojams un unikāls.
Lai izpētītu manas personības virzību un komunikāciju ar citiem, ir jāapskata tuvāk mana ģimene, mani draugi, sabiedrība, kas man ir apkārt, arī mans dzīves veids, protams, arī mani dzīves plāni, ko es sasniedzu savā dzīvē, kas to palīdzēja realizēt, manu attieksmi pret sevi, sabiedrību, pasauli. Manas personības virzību un komunikāciju ar citiem ietekmē mana dzīves pozīcija, pašvērtējums, prāta stili, griba, temperaments, raksturs, uzmanība, emocionalitāte u.c. psihes raksturīgas izpausmes.
Mana dzīves pozīcija- ir pārliecība par mani un citiem, attaisnojot manu rīcību. Runājot par dzīves pozīciju, ir jāapskata mans dzīves scenārijs, ir jāvērtē mana atzinība maniem vecākiem. Mēs, bērni arī izvēlamies- ko mēs gribam, ko negribam, bet tomēr mūsu izvēle ir atkarīga no vecākiem. Vecāki ievirza mūs vajadzīgajā gultnē un tad mēs paši izvēlamies, ko tieši izvēlēties. Agrā bērnībā sāku spēlēt klavieres savas mammas iedrošināta. Mācījos tajās pašās skolās, kur arī mana mammīte. Protams, vecāku plānā neietilpa, ka 17 gadu vecumā dzemdēšu bērniņu, bet tāpat jau bija zināms, ka tāpat pabeigšu vidusskolu un mācīšos augstskolā.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1124157
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register