Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:816290
 
Evaluation:
Published: 24.02.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Izplatītākie monosaharīdi ir glikoze un fruktoze, kas sastopami augļos un ogās. Monosaharīdi ātri uzsūcas un ir viegli izmantojami. Glikoze iekļūst šūnā, kur tā tiek sašķelta, kā rezultātā izdalās enerģija. Neizmantotā glikoze tiek pārvērsta glikoigēnā – ogļhidrātu rezervē, kas uzkrājas aknās. Glikozei piemīt arī antitoksiska darbība – tā palielina organisma spējas atindēt dažādas vielas. Glikozi izmanto kā uzturvielu, medicīnā kā cilvēku spēcinošu preperātu, alkoholisko dzērienu un konditorejas izstrādājumu ražošanā. Glikoze kopā ar fruktozi veido medus galveno sastāvdaļu. Fruktoze ir saldāka par parasto cukuru, tāpēc to var lietot mazāk nekā to, lai samazinātu kaloriju daudzumu.
Pie disaharīdiem pieskaitāma saharoze, ko izmanto konditorejas izstrādājumu ražošanā un kā uzturvielu. Saharoze ir dabas produkts, ko iegūst no cukurbietēm un cukurniedrēm.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register